Devrim Demir

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetlerine ait yalı misafirhanelerine giriş yapmak için sahte giriş kartı kullandığı tespit edilen ve polise verilen yazıda aranan Vedat Özbay, önceki gün tutuklandı.  Girne Polis Müdürlüğü’ne vatandaşlık işlemleri için giden Özbay’ın ismi, arananlar listesinde çıktı.

Soruşturma amaçlı tutuklanan Özbay, suçu Evren Karagöz ile birlikte işlediğini itiraf ederek gönüllü ifade verdi.

Aynı gün mahkeme emri ile tutuklanan Özbay ve Karagöz aleyhindeki soruşturma tamamlandı. Zanlılar dün teminat talebiyle Girne Kaza Mahkeme’sine çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğulları, zanlıların davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak, KKTC vatandaşı 1’er kişinin imza edeceği 50’şer Bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmalarına emir verdi.

Mahkemenin teminat şartını yerine getiren Vedat Özbay, yargılanıncaya kadar serbest bırakılırken, Evren Karagöz davasını cezaevinde bekleyecek.

Uzman raporu ile doğrulandı

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mahmut Borucu mahkemede verdiği ifadede, zanlı Vedat Özbay ve Evren Karagöz’ün “Evrak sahteleme” ve “Tedavüle sürme” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Mahmut Borucu, 28 Haziran tarihinde Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan alınan yazıda, zanlı Vedat Özbay’ın Mayıs ayında kullanımında olmayan kendi adına düzenlenmiş giriş kartı ile yalı misafirhaneleri bölgesine giriş yapmaya çalıştığı ve gerekli soruşturmanın yapılması istendiğini söyledi.

Borucu, PGM Kriminalistik Şube’den alınan uzmanlık raporunda giriş kartının 18 Aralık 2013 ve 18 Ocak 2014 tarihleri arasında 1 aylık düzenlediğini ancak kart üzerinde zanlının değişiklik yaparak 1 Şubat 2016- 1 Şubat 2017 tarihleri şeklinde değiştirilerek sahtelendiği sonucuna varıldığını kaydetti.

Kefil bulamadılar

Soruşturmayı yürüten polis, zanlının önceki gün vatandaşlık işlemleri için polise geldiği esnada isminin önceden arananlar listesinde olması nedeniyle soruşturma amaçlı tutuklandığını ve yapılan sorgulamada suçu Evren Karagöz ile birlikte işlediğini itiraf ettiğini kaydetti.

Zanlıların işledikleri suçu kabul ettiğini belirten Borucu, soruşturmanın tamamlandığını ve KKTC ‘de çalışma izinli olarak kaldıklarını belirtti.

Polis memuru Mahmut Borucu, zanlıların yargılanıncaya kadar uygun bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu.