Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde tamirat için gittiği ve evde kimsenin olmayışını firsat bilerek 2 bin TL değerindeki cep telefonunu ve masa üzerinde bulunan 150 Euro nakit parayı sirkat eden, olayın gerçekleştiği günün akşamında ise ev sahibi tarafından çağrıldığı sırada yakalanacağını anlayarak cep telefonunu su dolu mop kovasına atarak arızalanmasına neden olan Abdullahi Abdulsalam Mohammad, dün yargılandığı Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 ay hapse mahkum edildi.

7 yıla kadar hapisliği var

Dava ile ilgili kararı okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti başkanı Kıdemli Yargıç Düriye Elkıran, sanığın işlemiş olduğu suçun 7 yıla kadar hapislik cezası öngören, oldukça ciddi ve vahim bir suç olduğunu söyledi. Konu suçların toplumda büyük tedirginliğe yol açtıklarını anlatan Elkıran, tüm bu hususların sanık aleyhinde ağırlaştırıcı faktör olduğuna dikkat çekti.

Sanığın henüz 21 yaşında hayat tecrübesindne yoksun ve genç suçlu statüsünde olduğunu belirten Elkıran, müştekinin zararının tazmin edilerek mağduriyetininde giderildiğini söyleyerek, sanığın sabıkasız olmasını da sanık lehinde değerlendirerek, sanığı 6 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.