Başkent Lefkoşa’ya bağlı Alayköy’deki bir evde bonzai içip fenalaşan 2 kişinin hastaneye kaldırılmasından sonra tutuklanan Ersan Tarım, Ekrem Zeden, Alpay Sadrazam, Beyit İnancı ve Gülşen Tarım Zeden dün ek tutukluluk talebi ile Lefkoşa’da yeniden mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlı Ersan Tarım, Ekrem Zeden, Alpay Sadrazam, Beyit İnancı ve Gülşen Tarım Zeden’in uyuşturucu suçundan tutuklandıkları belirtildi. 

Polis, önceki gün saat 21.00 sıralarında Alayköy Polis Karakolu’ndan gelen bilgide, zanlı Ersan Tarım’ın evinde baygın 2 kişinin olduğu bilgisini aldıklarını söyledi. 

Polis, baygın bulunan Ekrem Zeden ve Alpay Sadrazam’ın olay yerine çağrılan ambulanslarla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldıklarını kaydetti. Soruşturmayı yürüten polis, Ekrem Zeden’in kendine gelmesi ile birlikte yapılan ilk sorgulamada aynı gün Ersan Tarım ile birlikte ortak para koyarak zanlı Beyit İnancı’dan tespit edilemeyen miktarda bonzai aldıkları yönünde itirafları olduğunu açıkladı. 

İşledikleri suçu itiraf ettiler

Polis, zanlı Beyit İnacı’dan alınan bonzai’yi 2 adet sigara halinde Alayköy’de sakin Ersan Tarım’ın evinde, zanlı Ersan Tarım, Ekrem Zeden ve Gülşen Tarım Zeden’le içtiklerini ifade etti. Zanlı Ersan Tarım’ın evinde yapılan aramada evinin önünde çöp kutusu içerisinde 7 adet içerisinde bonzai olan ucu yanık sigara izmariti bulduklarını kaydeden polis, zanlı Ersan Tarım, Ekrem Zeden ve Alpay Sadrazam’ın İşledikleri suçu itiraf ettiklerini söyledi. Polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlıların 5 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 5 gün daha tutukluluk emri verdi.