Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı saatler kala çeşitli olaylar da gün yüzüne çıkıyor. Bugün meydana gelen bir olayla ilgili KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim'den flaş bir açıklama geldi.

Akim tarafından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı saatler kala bazı yurttaşlarımıza kurumumuza olan borçlarının kapatıldığı ve/veya kapatılması sözü karşılığında bir bağımsız adaya destek talebinde bulunulduğunu tespit etmiş bulunuyoruz." denildi.

İsmet Akim'in açıklaması şöyle:

Yarın gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı saatler kala bazı yurttaşlarımıza kurumumuza olan borçlarının kapatıldığı ve/veya kapatılması sözü karşılığında bir bağımsız adaya destek talebinde bulunulduğunu tespit etmiş bulunuyoruz.

"Özvarlığımız olan KIB-TEK’in gelişerek varlığını sürdürmesi ve özerk bir yapıda tüm yurttaşlarımıza kaliteli ve eşit hizmet sunabilmesi için yürüttüğümüz çalışmalarımız söz konusudur. Bu süreçte en temel ilkemiz kurumun alacaklarına dair hiçbir şüpheye mahal bırakmayacak biçimde hassas davranmak ve her ne nedenle olursa olsun siyasi maksatlarla kurumun alacaklarına ilişkin herhangi bir karar üretmemektir. Bu ilkemiz sayesinde 400 milyon TL’nin üzerinde borçla devraldığımız kurumun borçlarını azalttık ve azaltmaya devam edeceğiz. Kurumumuza bu sayede sahip çıkabileceğiz.

Tüm yurttaşlarımızı bu konuda dikkatli olmaları ve hiçbir biçimde bu gibi taahhütleri dikkate almamaları hususunda uyarma ihtiyacı hissettik.

Saygılarımla,

İsmet Akim

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı"