Özel Sağlık Hizmetleri Kurulu, Girne’deki “Ada Hospital” isimli hastanenin, yargı süreci tamamlanıncaya kadar geçici olarak kapatılmasını kararlaştırdı.

Sağlık Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Özel Hastane, Özel Dal Hastanesi, Özel Klinik, Özel Dispanser ve Özel Muayeneler (Denetim) Yasası’nın 14. Maddesi uyarınca oluşturulan Özel Sağlık Hizmetleri Kurulu bugün toplandı.

Toplantıda 26 Şubat 2016 tarihinde 3 ay geçici süre ile kapatılan “Ada Hospital” Hastanesi ile ilgili Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile Savcılık’tan talep edilen görüşler incelendi.

“MESELENİN CİDDİYETİ VE KAMU VİCDANINDAKİ RAHATSIZLIK DİKKATE ALINDI”

Polis Genel Müdürlüğü’nden de bilgi talep eden kurul, mesele ile ilgili polis tahkikatın halen devam ettiği bilgisi ile meselenin ciddiyeti ve kamu vicdanında yarattığı rahatsızlığı dikkate aldı.

Toplantıda, ilgili sağlık kuruluşunun müracaatını da değerlendiren Kurul, meselenin ciddiyeti ve vahameti, kamu vicdanındaki rahatsızlık ve ilgili sağlık kuruluşunun müracaatından çıkarılan sonuçlar ışığında; Ada Hospital’ın geçici olarak kapatılmasına ilişkin kararın, yargı süreci tamamlanıncaya kadar uzatılması ve bu durumun ilgili sağlık kuruluşuna da tebliğ edilmesini kararlaştırıldı.

Karara; Özel Sağlık Hizmetleri Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana, Başhekim Dr. Nil Ergün Eledağ, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Temsilcisi Dr. Sonuç Büyük, Özel Hastaneler Birliği Temsilcisi Dr. Hayat İzel ve Serbest Çalışan Hekimler Birliği Temsilcisi Dr. Remzi Gazrdiyanoğlu imza koydu.

Girne’deki Ada Hospital, yasa dışı kürtaj olaylarıyla gündeme gelmişti.