Türkiye Cumhuriyeti finansmanı, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın teknik desteği Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı Kobi Geliştirme Merkezi, (KOBİGEM) katkılarıyla KKTC’deki Sanayi sektöründeki firmaların kurumsal altyapılarını güçlendirmeyi, ve yerli ürünlerin kalitesini artırarak rekabet gücünü yükseltmeyi hedefleyen, Kıbrıs Türk Sanayi Odası ile Kredo Muhasebe ve Danışmanlık tarafından organze edilen proje kapsamında ücretsiz eğitimlere devam ediliyor.

ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi Bilinçlendirme Eğitimi dün ve bugün Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nda (KTSO) gerçekleştirildi.

ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi kurulması ve uygulanması çalışmalarında yer alacak tüm çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitimde çevre yönetim sisteminin temel prensipleri örnek vaka çalışmalarıyla anlatıldı.

Meltem Kılıç tarafından verilen eğitim sonunda, katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı sertifika verildi.

KTSO’dan verilen bilgiye göre, ISO 14001 standardı herhangi bir çevresel zararın ortaya çıkmaması için yönetime en iyi önerileri vermeyi hedefleyen kilit noktası önleyicilik özelliği olan bir standart.

ISO 14001, kuruluşların sistemlerinin yeterliliğini ortaya koyduğu gibi standardın ön gördüğü sürekli iyileşme düşüncesi ile çevreye olan etkilerin azaltılmasında kuruluşlara yön gösteriyor.