İsrail'de 20 yıldır faaliyet gösteren Yılmazlar Holding bünyesinde çalışan yaklaşık 1200 işçinin vizeleri uzatılmadı. İsrail İçişleri Bakanlığı, işçilerin sınır dışı edilmesi için şirkete yazı gönderdi.

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz'ın sahibi olduğu Yılmazlar Holding bünyesinde 20 yıldan fazla süredir İsrail'de faaliyet gösteren inşaat şirketinde istihdam edilen 1200 Türk vatandaşı mühendis ve işçinin vizeleri yenilenmedi. İsrail İçişleri Bakanlığı, işçilerin sınır dışı edilmesi için şirkete yazı gönderdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ahmet Reyiz Yılmaz, "Bütün İsrail'de tek sıkıntı 1200 Türk vatandaşı mı? Bütün İsrail'in işini gücünü bırakıp tek Türk şirketi ve 1200 Türk çalışanı ile bu şekilde uğraşmasını anlamıyoruz. Sorunumuz çözülmezse büyük bir sıkıntı olur. İşin büyütülüp mesele haline getirilmemesini umut ediyorum" dedi.

1200 Türk vatandaşına ait çalışma vizelerini tüm girişimlere rağmen uzatmayan ve sınır dışı edilmesi için şirkete yazı gönderen İsrail İçişleri Bakanlığı'nın şirketi ve çalışanları hedef almasının ne anlama geldiğini anlayamadıklarını belirten Yılmaz, "İsrail 20 bin Çin vatandaşına çalışma kotası ve izin verdi. Bu şirket 20 yıldan fazla süredir İsrail'de her köşeye bir taş koymuştur. İsrail'de iş yapan tek Türk şirketidir. Her yıl işçilerimizin ve teknik kadromuzun çalışma vizeleri ile yeni bir sıkıntı çıkartılması canımıza tak dedirtmiştir" açıklamasında bulundu.

"İLİŞKİLERİN HASSASİYETİNE BİNAEN SESİMİZ ÇIKMIYOR"

Yılmaz, son dönemlerde iki ülkenin de birbirlerine karşı olan ihtiyaçlarının giderek arttığını belirterek, "Siyasi ilişkiler zaten yeterli ve iyi bir seviyede değil. Böyle bir süreçte biz de sürecin daha da sıkıntılı hale dönüşmemesi için sesimiz çıkartmıyoruz. Bu nedenle meselenin çözümü için iki ülkenin de en üst seviyedeki yöneticilerinden yardım istedik. Fakat ortada bir netice yok. Giderek süreç daralıyor ve İsrail'in sınır dışı yazısı da bizleri strese sokuyor" dedi.

"Kimseden sadaka istemiyoruz. İşlerimiz var ve 1200 Türk vatandaşının istihdamını devam ettirmek istiyoruz" diyen Yılmaz, şunları söyledi: "Ben hayatım boyunca ekmeğini doğru yoldan kazanmış bir adamım. Hile hurda bilmem. İsrail ülkesine İsrail de bulunan çok daha fazla siyasetçiden katkı yapan bir şirketim var orada. Her seferin de bize kan kusturulması kabul edilir bir durum değildir. Türk hükumeti gereğini yapmalıdır. İş istemiyoruz aş istemiyoruz. Projelerimiz de daha fazla Türk çalışsın ülkemiz kazansız istiyoruz."

Ahmet Reyiz Yılmaz'a ait şirketlerden Türkiye'de faaliyet gösteren yatırım gurubu şu an itibari ile tamamı şirket öz kaynaklarından oluşan biri İstanbul'da ve ikisi Ankara'da olmak üzere üç ayrı projede toplamda 1 milyar dolar değerinde yatırım yapıyor. İstanbul ve Ankara'da iki ayrı AVM yatırımı yapan Yılmaz, aynı zamanda 186 metre yükseklikte Ankara'nın en yüksek gökdelen yatırım projesinin de sahibi.