İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'na twitter üzerinden hakaret eden sanığın 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianamede, sanığın 17-25 Aralık soruşturmalarına takipsizlik verilmesi üzerine çıkan haberlere tepki amacıyla sarhoşken tweet attığını söylediği belirtildi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu hakkında "17-25 Aralık Hırsızlık Haftası yolsuzlukları kapatan Hadi Salihoğlu adlı satılmış savcıyı da unutma" şeklinde paylaşımda bulunan "Kafaaçma" adlı hesabın sahibi Fatih Y.(38) hakkında iddianame düzenlendi.

"YORUM YAPARKEN SARHOŞTUM"

"Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak olan Fatih Y.'nin soruşturma aşamasında "17-25 Aralık ile ilgili çıkan haberlere tepki amacıyla o tweeti attım. Yorumu yaparken sarhoştum. Kimsenin etkisi altında kalmadan o yorumu yaptım. Şikayetçiye karşı bir art niyetim yok, yaptığım yorumdan dolayı pişmanım" şeklindeki ifadesine iddianamede yer verildi.

"TWEET'İN, TABLETİN SAHİBİ TARAFINDAN ATILDIĞI TESPİT EDİLDİ"

İddianamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan Dijital Veri İnceleme Raporuna göre; şüpheliden ele geçirilen tablet üzerinde yapılan incelemede "Kafaaçma" isimli profilin bu tabletin sahibi tarafından kullanıldığı tespit edildiği belirtildi.

İddianamede, şüphelinin attığı tweetle "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçunu işlediği sabit görüldüğünden 1 yıldan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle hazırlanan iddianame Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Fatih Y. önümüzdeki aylarda hakim karşısına çıkacak.