Türkiye'de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından olan 37. Vodafone İstanbul Maratonu bugün koşuldu. Maratonu erkeklerde Kenyalı Elias Kemboi Chelimo kazanırken, kadınlarda da Etiyopyalı atlet Amane Gobena ipi göğüsledi.

Asya'dan Avrupa'ya koşulan Türkiye'nin en önemli spor organizasyonlarının başında gelen Vodafone İstanbul Maratonu, "Kadına şiddete dur de" temasıyla ön plana çıkarken, birbirinden renkli görüntülere de sahne oldu.

ERKEKLERDE KENYA, KADINLARDA ETİYOPYA

Maratonda Belarus, Eritre, Etiyopya, Güney Afrika, Kenya, Rusya ve Ukrayna'dan 60 elit atlet yarıştı.Erkeklerde aralarında geçmiş yıllarda İstanbul'da dereceye giren isimlerin de olduğu Kenya'dan Elijah Kiplagat, Silah Limo, Michael Kiprop Tiony, Elias Kemboi Chelimo, Hilary Kipkosgei Yego, Mark Kosgei Kiptoo, Evans Kiplagat, Leonard Langat ve Etiyopya'dan Gebo Burka, Debebe Tolossa, Kasime Adillo Roba gibi atletler Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nda madalya için start aldı. Kadınlarda ise Etiyopya'dan Amane Gobena, Merima Mohammed, Fatuma Sado, Türkiye'den Sultan Haydar, Rus Albina Mayorova ve Nina Podnebesnova, Kenyalı Agnes Barsosio, Belarus'tan Volha Mazuronak ile Ukraynalı Olena Burkovska yarışta madalya aradı.

Erkeklerde Kenyalı atlet Elias Kemboi Chelimo 42 kilometre 195 metrelik maratonu 2 saat 11 dakika 14 saniyelik dereceyle ilk sırada tamamladı. Chelimo'nun ardından yine Kenyalı olan Evans Kiplagat ikinci, Limo üçüncü sırada tamamladı.

Kadınlarda ise Amane Gobena Sultanahmet Meydanı'nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik maratonu ilk sırada tamamladı. Geçen yılda ipi göğüsleyen Etiyopyalı Gobena, üst üste ikinci kez ilk sırayı elde etti. Etiyopyalı Zerfie Limeneh Tadese ikinciliği kazanırken, Etiyopya asıllı Türk sporcu Meryem Erdoğan ise üçüncü olmayı başardı.

15 km koşusunda ise birinciliği Kenyalı atlet Sang Benard Cheruiyot elde etti.

BİRBİRİNDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER VARDI

Katılımcı sayısının 100 binle sınırlandırıldığı halk yürüyüşü geçen yıllarda olduğu gibi yine renkli görüntülere sahne oldu. Anadolu yakasında Altunizade Köprüsü'nün altından saat 09.30'da başlayan yürüyüş için gelen binlerce vatandaş, Boğaziçi Köprüsü'nde günün tadını çıkardılar. 7'den 70'e binlerce insan ilginç görüntüler oluştururken, bazı vatandaşlar giydikleri giysiler ile dikkat çekti, bazıları köprüde kahvaltı yaptı, bazıları taşıdıkları pankartlarla mesaj verdi, bazı vatandaşlar da selfie çekmenin tadını çıkardı.

Bu arada bu yıl kurulan "Spor A.Ş. Timing Ekibi" sayesinde, organizasyonda chip kontrol ve zamanlama ölçümleri ilk kez Spor A.Ş. tarafından yapıldı.