Tahşiyeciler soruşturmasında "sahte delil üretmek" iddiasıyla paralel yapıya yönelik ikinci dalga operasyonu düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen İstanbul merkezli soruşturma kapsamında 15 ilde aralarında rütbelilerin de bulunduğu 20 polis hakkında gözaltı kararı alındı.

Aralık ayında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın ve bazı polisi müdürlerinin de tutuklandığı soruşturma kapsamında bugün ikinci dalga operasyonu yapıldı. 2009-2010 yıllarında yürütülen "Tahşiyeciler grubuna yönelik" soruşturmada "sahte delil üretmek" iddiasıyla yürütülen soruşturmada İstanbul merkezli 15 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

ELDİVENLERİ ÇIKARDIKLARI İÇİN BOMBALARDA PARMAK İZLERİNİN ÇIKTIĞINI ÖNE SÜRMÜŞLERDİ

Haklarında gözaltı kararı bulunanlar arasında "Tahşiyeciler grubu elamanlarının evine el bombası bırakarak suç ve delil uydurduğu öne sürülen ve bombalarda parmak izi bulunan polis memurları C.A ile S. Ç'nin de olduğu" öğrenildi. Tahşiyecilerin yargılandığı davada tanık olarak dinlenen bu polisler, bombaların üzerinde kendi parmak izlerinin bulunmasını "Olay yerinde kullandığımız eldivenler yıprandığı için çıkardık" diyerek açıklamışlardı. Ayrıca gözaltına alınanlar arasında Tahşiye Grubuna yönelik istihbarat çalışması yaparak, soruşturmaya dönüşmesini sağlayan istihbarat şube polislerinin de olduğu öğrenildi.

TAHŞİYECİLER DAVASI BAKIRKÖY'DE DEVAM EDİYOR

2009- 2010 yılında yürütülen "Tahşiyeciler" soruşturması kapsamında rubun önde gelen ismi "Molla Muhammet" olarak tanınan emekli imam Mehmet Doğan'ın bulunduğu bazı isimlere dava açılmıştı. Halen devam eden davada Doğan'ında aralarında bulunduğu 5 sanık 17 ay tutuklu yargılandıktan sonra 2011 yılı Mayıs ayında Özel Yetkili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edildi. Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasının ardından dava Bakırköy Adliyesi 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.