İstanbul'da 28 farklı sivil toplum kuruluşu yarın, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararını protesto edecek.

Ümmetin Adamlarına Destek Platformundan yapılan açıklamada, aralarında İHH İnsani Yardım Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği, Mirasımız Derneği, Dünya Dostluk ve Kardeşlik Platformu, İletişim Platformu ve Hukukçular Derneğinin de bulunduğu 28 ayrı kuruluş, yarın İstanbul Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda idam kararını protesto edecek.

PROGRAM

Açıklamada, İhvan'ın temsilcilerinin de yer alacağı organizasyonda, gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak'ın konuşmacı olarak katılacağı, etkinlikte Gurup Yürüyüş'ün konser vereceği, İlahiyatçı Sabri Atasoy'un dua edeceği bildirildi. Programla ilgili açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Mursi ve diğer yargılananların aylarca hakim önüne çıkarılmadan bir müdafi tarafından savunulmalarına izin verilmeden alınan kararların hukuktan zerre nasibini almamış olmalarının yanı sıra bu kararlar Mısır'ın taraf olduğu uluslararası hukuk sözleşmelerine ve Afrika İnsan Hakları Şartı'na da aykırıdır. Darbenin insanlık onuruna aykırı bir olgu olduğunu söylemeye hacet yokken, bu durum karşısında demokrasi havarilerinin suskunluğu bu güruhun gerçek yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bugün İslam dünyası topyekun bir saldırı altındadır. Önceleri terörle mücadele olarak başlatılan saldırılar sonraları sözde İslami terörle mücadeleye döndü ancak artık dolaylı değil direkt olan bu saldırılar İslam'a ve Müslümanlara yönelmiştir. İnsanlık tarihine geçecek kara lekelerden biri olan başta Mısır darbesi ve idam kararları olmak üzere Müslümanlara karşı olan bu örtülü savaşın karşısında biz ümmetin adamlarına sahip çıkıyoruz."