İstanbul polisinin Üsküdar ve Ümraniye'de düzenlediği iki ayrı operasyonda 1 ton 580 kilo kaçak nargile tütünü, 1 ton 360 kilo ceviz içi ve 255 kilo kabuksuz çekirdek ele geçirildi. Operasyonlarda 3 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü kaçakçılara yönelik iki operasyon düzenledi.

İlk operasyonu Üsküdar'da bulunan Haydarpaşa Gümrük Müdürlüğü'nde demirli Petr isimli gemiye düzenleyen ekipler, tekstil malzemelerinin altına gizlenmiş 27 kolide 1 ton 580 kilo kaçak nargile tütünü ve 50 adet nargile lülesi ele geçirdi. Operasyonda İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gümrükleme işlemini yapan Davut D. (38) ve Petr isimli geminin Azeri uyruklu kaptanı Yashar K.(52) gözaltına alınarak Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, bir ihbar üzerine Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Çamlıca gişelerde bir aracı durdu.

Seyit U.'nun kullandığı ticari araçta yapılan aramada faturası ve belgesi olmayan 1 ton 360 kilo ceviz içi ve 255 kilo kabuksuz çekirdek ele geçirildi. Polis ekipleri tarafından ifadesine başvurulan Seyit U.'nun Güneydoğu'dan 10 liraya aldığı ceviz içini, Eminönü'nde bulunan iş yerlerine 40 liraya satmak için anlaştığını söylediği öğrenildi. Emniyette ifadesi alınan Seyit U. sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

İstanbul polisinden kaçakçılık operasyonu: 3 gözaltı

İstanbul polisinden kaçakçılık operasyonu: 3 gözaltı

İstanbul polisinden kaçakçılık operasyonu: 3 gözaltı

İstanbul polisinden kaçakçılık operasyonu: 3 gözaltı