Hollanda'nın limanıyla ünlü Rotterdam kentine gideniniz varsa büyük ihtimalle bu haberimize yabancı olmayacaktır. Kentte Splashtours isimli bir firma tarafından kullanılan özel bir otobüs, hem karadan hem denizden gidebilme özelliğine sahip. Böylelikle birçok önemli şehirde görebileceğiniz tur otobüsü kavramına bir farklılık getiren firma, Rotterdam'ı 25 Euro karşılığında hem karadan hem de denizden gezdirme fırsatı sunuyordu.

Şimdi ise ortaya çıkan haberlere göre Türkiye ve Güney Kore ortak bir proje ile ülkemizde "Amfibüs" olarak adlandırılacak bu otobüs projesine imza atacak.

TÜMSİAD genel başkanı Yaşar Doğan'ın verdiği bilgiye göre Türkiye'de üretimi yapılacak bu yüzen otobüsler ile turizme canlılık getirileceği vurgulanmış. Yani bu otobüsler İDO, Metrobüs ve Marmaray'a alternatif iki yaka arası ulaşım aracı olmak yerine turist gezileri için kullanılacak. Tıpkı yukarıdaki videoda görebileceğiniz Splashtours gibi.

Bu otobüslerin farklı illerde de kullanılabileceğinin altını çizen Doğan'ın verdikleri bilgilere göreİstanbul, İzmir, Antalya ve Bursa gibi şehirler başta olmak üzere turizm konusunda önemli yere sahip şehirler ve beldelerde hem karayı hem denizi kullanarak size tam bir tur havası yaşatacak otobüsleri görmeye başlayabiliriz.