İstanbul'da 1 Mayıs İşçi Bayramı, “Emek ve Dayanışma Günü” adı altında İstanbul- Bakırköy'de yapılırken, Gaziantep'deki saldırının ardından Adana ve Şanlurfa'daki mitingler iptal edildi.

Mitingin yapıldığı Bakırköy'deki halk pazarı alanına yürüyen HDP'liler ile polis arasında arama noktasında tartışma çıktı. İkinci arama noktasında yaşanan tartışma büyüyünce polis biber gazıyla müdahale etti.

Bu arada sabah saatlerinde Taksim Meydanı'na çıkmak üzere Divan kavşağında toplanan 40 kişilik bir gruba polis müdahale etti. Eylemciler polisin müdahalesi üzerine dağıldı.

Beyoğlu Tarlabaşı Bulvarı'nda yolun karşısına geçmeye çalışan bir kişi de kavşaktan taksim istikametine dönüş yapan TOMA’nın altında kaldı ve hayatını kaybetti.

Adana'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü için Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılacak olan kutlama, canlı bomba istihbaratı üzerine iptal edildi.

1 Mayıs kutlamalarının iptal edildiği Adana’da, Gaziantep’te meydana gelen patlamanın ardından güvenlik güçleri alarma geçti.

Gaziantep'te de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıdan sonra kentteki 1 Mayıs kutlama programı iptal edildi.

Ankara Kolej Meydanı'ndaki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlaması öncesi polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Alana gelen göstericiler, kurulan 2 ayrı polis arama noktasından geçtikten sonra tertip komitesi tarafından görevlendirilen kişiler tarafından da arandı.

Ankara'da miting nedeniyle 5 bin polisin görevli olduğu öğrenildi.

Hak-İş'in Konfederasyonu'nun bu yıl Sakarya'da kutladığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne 32 ilden yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Kutlamalar İzmir'de Gündoğdu, Diyarbakır'da ise İstasyon Meydanı'nda yapıldı.