Sazlıdere Barajı kenarında gezen Suriye vatandaşı iki kardeş baraja düştü. Yüzme bilmeyen iki çocuk boğularak hayatını kaybetti.

Olay, Başakşehir'de bulunan Sazlıdere Barajı'nda öğlen sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Suriye vatandaşı olan Cemo İsmail (17) ve Mustafa İsmail (14) isimli iki kardeş, baraj kıyısında bir süre dolaştı. Çocuklardan Mustafa suya düştü. Kardeşinin suya düştüğünü gören Cemo hemen suya atladı. Ancak yüzme bilmeyen iki kardeş bir süre sonra gözden kayboldu. Bu sırada çevrede bulunan bir kişi durumu barajda bulunan güvenlik görevlisine bildirdi. Görevli de durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen deniz polisi dalgıçları göle girerek iki kardeşi bulunduğu yerden çıkarttı. Olay yerinde bulunan sağlık ekipleri de uzun süre talihsiz çocuklara müdahale etse de çocuklar kurtarılamadı. Olayı haber alan çocukların annesi Saliha İsmail çocuklarının cansız bedenini görünce sinir krizi geçirdi. Çevrede bulunanlar tarafından güçlükle sakinleştirilen kadın hayatta kalan tek çocuğuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Ailenin Suriye'de bulunan iç savaştan kaçtığı ve babanın da savaşta hayatını kaybettiği öğrenildi.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından küçük çocukların cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

İstanbul’da baraja düşen 2 Suriyeli boğuldu