İstanbul Eyüp'te bulunan bir banka şubesi soyuldu. Üzerindeki bomba süsü verilmiş düzeneği gösterip güvenlik görevlisini etkisiz hale getiren soyguncu, 10 bin TL'yi alarak kaçtı.

Olay, Eyüp Rami Kışla Caddesi'nde faaliyet gösteren bir bankanın Topçular şubesinde meydana geldi. İddiaya göre, bankaya gelen maskeli bir kişi tabancasını çıkartarak güvenlik görevlisine doğrulttu. Buradaki müşterileri dışarıya çıkaran soyguncu, banka çalışanlarından kasadaki paraları istedi. Görevlilerin direnmesi üzerine soyguncu üzerindeki bomba süsü verilmiş düzeneği göstererek "kendimi patlatırım" diye tehdit etti. Ardından kuru sıkı tabancayla banka içerisinde havaya doğru bir el ateş açan saldırgan, bankanın güvenlik görevlisini tehdit edip etkisiz hale getirdikten sonra kasada bulunan 10 bin TL'yi alarak hızla olay yerinden yaya olarak uzaklaştı. Banka çalışanları durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, bankanın çevresini güvenlik şeridiyle kapattı. Bankada ve çevresinde delil toplayan ekipler, soyguncunun kuru sıkı tabancayla ateş açtığını tespit etti.

Görgü tanıklarından Mustafa Nazlı, soyguncunun başında sargı bezi ile bankaya girdiğini, kısa süre içerisinde elinde çanta ile hızla olay yerinden uzaklaştığını söyledi. Bankanın güvenlik kameralarını da inceleyen polis, soyguncunun yakalanması için çalışma başlattı.