İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Kurban Bayramı öncesi denetimlerini artırdı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında helikopter destekli uygulama yapan ekipler, kural ihlali yapan sürücülere ceza uyguladı.

Bayram nedeniyle İstanbul'da bugün yoğun trafik beklenirken, Trafik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de çalışmalarını yoğunlaştırdı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında uygulama yapan ekipler, helikopterden aldıkları görüntülerle trafik ihlali yapan sürücülere ceza uyguladı.

Helikopterin kameralarına takılıp ceza kesilen bir otobüs şoförü, "Şerit değiştirmek istiyoruz ama araçlar yol vermiyor" diyerek Trafik Denetleme Şube Müdürü Zafer Güven'e tepki gösterdi. Güven ise, sürücüye, "Otobüslerin sol şeritte olmaması gerekir. Siz daha önceden şeridinizi ayarlayacaksınız" dedi. Sürücüye cezai işlem uygulandı.

Bayramda yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi veren Trafik Denetleme Şube Müdürü Zafer Güven, "Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak 18-27 Eylül 2015 tarihleri arasında Kurban Bayramı tatili ile ilgili vatandaşlarımızın birlik beraberlik sukun ve huzur içerisinde bir bayram geçirmesi dileği ile trafiğin yoğun kullanıldığı E-5 ve TEM güzergahları, Fatih Köprüsü ve Boğaz Köprüsü olmak üzere trafiğin yoğun olduğu bölgelerde ekiplerimizle beraber alışveriş merkezlerinin yoğun olduğu, vatandaşımızın mezarlıklara ziyaretinde ve cami önlerinde yoğun olarak trafiği önlemek amacı ile bir çok tedbir planladık ve bu tedbirleri uygulayacağız. 132 noktada 134 ekibimizle, 56 motorize timimiz, 38 çekicimiz, 7 tane de kameralı radarlı sistemimiz, sivil araçlarımızla birlikte bu hizmeti götüreceğiz" dedi.

BAYRAM BOYUNCA SÜRECEK

Bayram boyunca havadan helikopter desteği sağlayacaklarını vurgulayan Güven, "Özellikle TEM güzergahı, E-5 güzergahında sık sık denetimlerimiz olacak. Helikopterden almış olduğumuz yayınları aşağıda sahra cihazlarımıza yansıtacağız. O bölgedeki en yakın araç, ekibimiz direk olaya müdahale edecek. Sürücüye gerekli işlemler yapılacak" şeklinde konuştu.

Yola çıkan sürücülerin daha fazla dikkatli olması gerektiğini hatırlatan Güven, "Özellikle araç kullanacak vatandaşlarımıza, yorgun olarak, uykusuz bir yerlere gideceğim amacıyla hızlı gitmelerini, yorgun araç kullanmalarını tavsiye etmiyorum. Biz bu konu ile ilgili zaten gerekli tedbirlerimizi aldık. Yorgun olarak ve uykusuz olduğunu tespit ettiğimiz arkadaşlarımıza bölge trafik ekiplerimizin bulunduğu yerlere çekerek orda dinlenmelerini sağlayacağız. Bunu biraz zorunlu hal getireceğiz açıkçası. Malumunuz kazalarda bir çok vatandaşımızı kaybediyoruz" diye konuştu.

Otogar çıkışındaki uygulamaları daha da artıracaklarını ifade eden Güven, otobüslere yönelik denetimlerini sıklaştıracaklarını ve özellikle çift sürücü kontrollerinin yapılacağını söyledi. Güven bu denetimler sırasında ayrıca alkol ve emniyet kemeri uygulamalarına da önem vereceklerini kaydetti.