Beyoğlu'nda tek başına bir barakada kalan görme ve yürüme engelli Ali Demirci'nin yaşamı yürekleri sızlattı. Çakmak satarak karnını doyuran Demirci, sağlık güvencesi olmadığı için sayısız hastalıkla baş ederken bir yandan da yaşam mücadelesi veriyor.

Beyoğlu Yenişehir'de tek başına bir barakada kalan yüzde 95 görme engelli 55 yaşındaki Rizeli Ali Demirci'nin hayatı yürekleri sızlattı. Fiziksel rahatsızlıklarından dolayı yürüyemeyen Demirci, çakmak satarak hayatını sürdürüyor. Tedavi olamamasından dolayı enfeksiyonun ayaklarına ve vücuduna yayılan Demirci, sağlığı yerinde olduğu zamanlarda işportacılık yaparak geçimini sağlıyor. Kimi zaman işportacılık yaparken kimi zaman da mahalle sakinleri tarafından yiyecek ihtiyacı karşılanan Demirci'nin yakınlarının da engelli olması yalnız başına bir yaşam sürmesine neden oldu. Her 2 yönden de engelli olduğu için tuvalet ihtiyacını kaldığı barakanın bir köşesine gideren Demirci'ye yardım elini Beyoğlu Belediyesi uzattı. Demirci'nin durumunu öğrenen Beyoğlu Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Ali Demirci'nin daha iyi ve temiz bir evde yaşaması için hareket geçti. Demirci'nin kaldığı eve gelen Beyoğlu Belediyesi çalışanları, Ali Demirci'yi ikna ederek aynı gün evi temizledi. Evdeki tüm eşyaları çöpe atan belediye çalışanları, evin boya badanasını yaparak yeni eşyalar koydu. Ali Demirci şimdi temizlenmiş evi ve yeni eşyalarıyla, kendisine Sosyal Marketten yapılacak olan yardımlar sayesinde sağlık bir şekilde hayata tutunacak.

"İNSANLAR NE DEDİĞİNİ BİLMEYEREK KONUŞUYOR"

İnsanların iyi olmadığını düşündüğü için kimseden bir yardım istemediğini belirten Ali Demirci, "Ben insanlardan çok kaçıyorum. Bana kimse bir şey yapmayacak ve demeyecek, ben yalnız kalmak istiyorum. İşin olursa gelecek bir şey söyleyecek, bu şekilde insanların konuşmalarını beğenmiyorum. İnsanlar çok artı-eksi ve ne dediğini bilmeyerek konuşuyor. Ben bu insanla nasıl konuşayım ki? Benim ağabeylerim engelli, ağabeylerimden biri 77 yaşında diğeri de engelli. Onunda kendine faydası yok. Kimseden bir destek gördüğüm yok. Sadece kendim yaşıyorum" dedi.

"BANA SADECE ALLAH YARDIM EDİYOR BAŞKA KİMSE DEĞİL"

Başka bir yerde yaşama konusunda kararsız kaldığını ifade eden Demirci, "Hemen hemen doğma büyüme burada yaşıyorum. Bana sadece Allah yardım ediyor başka kimse değil, bazı kişiler var ama onlarda fazla değil. Beyoğlu Belediyesi'nden geldiler ve evini temizleyeceğiz dediler bende bir şey demedim. Ben Bursa'da iken toplam da 3 kere temizlendi. İnsanlar bana Darülaceze'yi öneriyorlar ama ben oraya gitmek istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Engelli olmasından dolayı yemek yapamadığı için sadece kuru gıda istediğini söyleyene Demirci, "Hastaneye gidiyorum ama bana orada iğne yapmıyorlar. Nedenini bilmiyorum. Ayağımdan dolayı acil servise gittim. Kontrol ettiler ve kan aldılar. Sonra iğne yaptılar ardından zorla bir iğne daha yaptırdık. Sonrasında böyle yapamıyoruz dediler. Ayağım enfeksiyon kapmış, bunun dışında makattan bir rahatsızlığım var. Yediğim yemek beni mahvediyor. Ağabeyim rahatsız olduğu için kalkıp doğru düzgün gezemiyor, o bana bakamaz. Şimdi herkes bir şey söyler. Şimdi sen haber seyrediyorsun, kanalı değiştirdiğin zaman haber seyredebilir misin? Seyredemezsin. Ancak millet her şeyi söylüyor" şeklinde konuştu.

Demirci'nin komşusu Akif Aslan ise "Ailesi Bursa'da yaşıyor. Arıcılar da bir ağabeyi var o da rahatsız. Bursa'daki ağabeyi var onun da yanına gönderdim ve 6 ay kaldı. 6 ay sonra adamlar bıktı. "Aman ne olur gidersen git" dediler. Onlarda alıp yine bu eve götürdüler. Belediye de evi temizledi. Bıraktılar ve gittiler. Çünkü onlarda rahatsız ağabeyinde şeker hastalığı var. Fazla ilgilenemiyorlar. Bizde vatandaş olarak ilgilenmeye çalışıyoruz. Belediye temizliğini yapıyor ama ne kadar yapabilir ki? Ne kadar temizleseler de 2 gün sonra aynı oluyor. Çünkü kendi temizliğini yapamıyor, tuvalete çıkamıyor. Bütün rahatsızlığı da var. Sabahleyin 2 tane kadın geldi yalvardılar ama gitmedi. En sonunda ikna ettiler 1 hafta gidecek temizlenecek o esnada da evi temizlenecek" diye konuştu.