Büyükçekmece açıklarında içerisinde 6 kişinin bulunduğu bir kayık alabora oldu. Kaza sonucu 3 kişi kurtarılırken, 2 kişi hayatını kaybetti. Kayıp 1 kişinin bulunması için başlatılan arama-kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Güzelce'de gezinti için 4 metrelik bir kayıkla denize açılan 2'si amca çocuğu 6 arkadaş, bindikleri kayığın alabora olması sonucu denize düştü. Çevredeki balıkçıların yardımıyla 3 kişi olay anında kurtarılırken, 3 kişi kayboldu. İhbar üzerine olay yerine arama-kurtarma ekipleri sevk edildi. Havadan helikopter, denizden ise dalgıçlar marifetiyle kurtarma-kurtarma çalışmaları başlatıldı.

KUZENLERİN CESEDİ EL ELE TUTUNMUŞ VAZİYETTE BULUNDU

Yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Hayatını kaybeden Fatih ve Kayhan Çileli isimli kişilerin yüzme bilmedikleri ve amca çocukları olduğu ortaya çıktı. Fatih ve Kayhan Çileli'nin cansız bedenlerini denizden çıkaran dalgıçlar, her iki genci el ele tutuşmuş vaziyette bulduklarını belirttiler. Kazanın nedeni henüz belirlenemezken, gençleri denize açılmadan önce gören bazı balıkçıların kayığın küçük olması nedeniyle gençleri uyardığı öğrenildi.

Öte yandan, kayıp olan 1 gencin bulunması için başlatılan arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

İstanbul’da kayık faciası: 2 ölü, 1 kayıp