İstanbul'da narkotik polisinin Esenyurt ve Bahçelievler'de düzenlediği operasyonlarda 32 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

Uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi ekipleri, 19 Eylül günü Esenyurt Aşık Veysel mahallesinde bir eve baskın düzenledi. K.O.H. (33) isimli şahsa ait evde yapılan aramada, 12 kilo 880 gram esrar, 12 kilo 500 gram hint keneviri bitkisi, 1 hassas terazi, 1 adet M.O. isimli şahıs adına düzenlenmiş sahte kimlik ele geçirildi. Ayrıca evin bahçesindeki bir otonun çalıntı olduğu belirlendi. Adliyeye sevk edilen K.O.H., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Narkotik ekiplerinin bir diğer operasyonu aynı gün Bahçelievler'de gerçekleşti. Park halindeki şüpheli bir araçta yapılan aramalarda, 8 kilo eroin ele geçirildi. Operasyonlar, polis kamerası tarafından görüntülendi.

GAZİOSMANPAŞA'DA BONZAİ OPERASYONU

Öte yandan, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi'de düzenlenen 4 ayrı operasyonda da 30 kilo 240 gram bonzai, 18 kilo 100 gram ot esrar, 1 kilo 968 gram ekstacy, 8 gram kokain, 2 ruhsatsız silah ve 10 fişek ele geçirdi.

Operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul’da narkotik operasyonları