1 Mayıs'ı kutlamak için Taksim'e çıkmak isteyen gruplara polis ara sokaklarda sert müdahalede bulundu. Özellikle Kurtuluş ve Fulya'da yoğun gaz bombası kullanılıyor. Emniyet Müdürü Selami Altınok da bir açıklama yaparak şimdiye kadar 136 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

1 Mayıs için Fulya'dan Beşiktaş Meydanı'na gitmek isteyen gruba polis müdahale etti. Kurtuluş'un ara sokaklarında da polisten sert müdahale geldi.
Ara sokaklarda polisin, biber gazı ve tazyikli suyla müdahalesi sürüyor. Göstericiler de çöp konteynerlerini devirerek barikat kurdu. 

ALTINOK: 136 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Taksim Meydanı’na gelerek denetimde bulundu. Altınok şu ana kadar 136 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Altınok gazetecilerin soruları üzerine, "Çok fazla bir sıkıntımız yok. Şu an itibariyle çok fazla bir sıkıntı yaşamadık. Küçük çaplı toplanmalar var. Onunla alakalı tedbirlerimizi alıyoruz. Herhangi bir sıkıntı olmadan, problem yaşamadan 1 Mayıs’ı hukukun vermiş olduğu alanlarda, valiliğin belirlemiş olduğu alanlarda kutlamak isteyen arkadaşlarımıza kolaylık göstererek herhangi bir asayiş  problemi yaşanmadan geçirmeye gayret ediyoruz. Herhangi bir bela, kaza olmadan 1 Mayıs’ı biz kendi açımızdan geçirmeye çalışıyoruz. İnşallah  kimsenin burnu kanamaz, kimse sıkıntıya girmez. Gerek kendi personelimiz, gerek 1 Mayıs’ı kutlamak isteyen kardeşlerimiz barış ve huzur içinde 1 Mayıs’ı geçirir" dedi. (Radikal)

201505011405_mudahale.jpg

201505011411_sandalye.jpg