İstanbul Mecidiyeköy'de bir yolcu otobüsü şoförüyle iddialara göre ücretsiz yolcu kartını göstermeden otobüse binen polis arasında tartışma çıktı. Silahlı kavgaya dönen olayda polis memuru yaralandı.

Olay, saat 09.30 sıralarında Mecidiyeköy otobüs durağında meydana geldi. Otobüs A.Ş.'ye bağlı Mecidiyeköy-Güneşli yolcu otobüsüne binen T. isimli bir polis memuru iddiaya göre, kimliğini göstermemesi üzerine otobüs şoförü Ziya K. İle aralarında tartışma çıktı. Çıkan sözlü tartışma yerini arbedeye bıraktı. Bunun üzerine başka bir otobüste bulunan şoför Ziya K.'nın kardeşi Zeki K. otobüse gelerek kavgaya dahil oldu. Çıkan kavgada polis memuru silahını ateşledi. Silahtan çıkan kurşun otobüsün camına isabet etti. Polisle şoför kardeşler arasında yaşanan kavgada yolcuların otobüsü terk etmesi olası bir can pazarının önüne geçti. Yaşanan kargaşada şoförlerden biri polisin elinden silahı alarak otobüsten uzaklaştı. Bir süre sonra Ziya K. isimli şoför polis memurunun silahıyla birlikte olay yerine geri dönerek polis ekiplerinin gelmesini bekledi. Yapılan ihbarlar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Yaşanan kavgada yaralanan polis memuru yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Yaşanan olaya tanıklık eden bir vatandaş, "Şoförle bir yolcu tartışıyordu herhalde. O sırada bir silah patladı. Biz de fazla yaklaşamadık. Biz zaten birbirlerine girerken gördük. Onlar kavga ederken silah patladı. Kavga otobüsün içinde yaşandı. Yolcuları boşaltmışlardı. Sadece ikisi vardı. Silahı kimin çektiğini görmedim. Kavga edenlerden birisi "Ben polisim" diye bağırıyordu. O arbedede şoför silahı elinden aldı. Ondan sonra da polis ekipleri geldi" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başladı.