İstanbul'da sahte içkiden zehirlenen 8 kişinin zehirlenerek hayatını kaybettiği belirtilirken, konuya ilişkin yapılan operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Fatih'te son günlerde çok sayıda kişi baygınlık, şiddetli karın ağrısı, görme kaybı ve kusma şikayetleri ile hastanelere kaldırılması üzerine polis harekete geçti. Hastanelere çok ağır durumda kaldırılan 8 kişinin hayatını kaybettiği, aynı şikayetlerle hastanelere başvuran çok sayıda kişinin ise yoğun bakım servislerinde tedavilerine devam ettiği öğrenildi.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada, sahte içkileri ürettikleri ve pazarladıkları iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerin sorgusuna devam edilirken, bazı kişilerin 35 cc'lik rakıları 5 liradan sattıkları tespit edildi.

Soruşturmaya ilişkin operasyonun devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

Şüphelilerle birlikte ele geçen sahte içki numunelerinin incelenmek üzere Adli Tıp Kurumuna gönderildiği öğrenilirken yetkililer, halen tedavisi süren ve durumu ağır olan kişiler bulunduğunu ve ölü sayısının artabileceğini belirttiler.