İstanbul'da ölümlere neden olan sahte rakı üretimiyle ilgili polis, Bağcılar, Fatih, Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa'da operasyon düzenledi. 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan şüphelileri yakalamak için düzenlen operasyon polis kamerası tarafından kaydedildi. Operasyonda 15 şüpheli ise gözaltına alındı.

İstanbul'da çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesiyle gündeme oturan sahte rakı faciası polisi alarma geçirdi. Farklı tarihlerde çeşitli hastanelere alkol zehirlenmesi şikayetiyle gelen vakaların artmasıyla polis operasyon başlattı. Zehirlenme şikayetiyle hastanelere başvuran Erhan Kayaer, Serdar Milyoner, Mustafa Mekik, Yılmaz Aydın, Naci Çiftçi, Orhan Kutukız, Reis Gezer, Ercan Tümey ve kimliği belirlenemeyen biri olmak üzere toplam 9 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu polis çalışmalarını genişleterek belirlenen ilçelerde operasyon düzenledi.

Sahte alkollerin Bağcılar, Fatih, Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa'da 6 farklı büfede satıldığını tespit eden polis, belirlenen adreslere yapılan baskında toplam 15 şüpheliyi gözaltına aldı. M.K. ve A.K. Bağcılar'da, N.B. Esenler'de, İ.B. ise Küçükçekmece'de gözaltına alıundı. Zanlıların, üretim yaptıkları ve kaçak içkiden sabıkalı oldukları öğrenildi.

Öte yandan Samatya Devlet Hastanesinde tedavi gören Ufuk Çelik'in durumunun ise ağır olduğu öğrenildi.