Türkiye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne göre teknede 40'a yakın kişi bulunuyordu. Sahil Güvenlik Komutanlığı yaptığı açıklamada 7 kişinin sağ kurtarıldığını, 24 kişinin ise cansız bedenlerine ulaşıldığını açıkladı.

Kaçakları taşıdığı ileri sürülen tekne, Rumeli Feneri'nin 4 kilometre açıklarında alabora oldu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, teknede 40'a yakın kişi bulunuyordu. 

TC SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Türkiye Sahil Güvenlik Komutanlığı, Rumeli Feneri açıklarında tekne faciasıyla ilgili yaptığı açıklamada 7 kişinin sağ kurtarıldığını, 24 kişinin ise cansız bedeninin denizden alındığını açıkladı. Arama faaliyetlerinin halen devam ettiği kaydedildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği Rumeli Feneri açıklarında batan tekne ve kurtarma çalışmalarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. 5 kişinin sağ olarak kurtarıldığı, 4 kişinin ise cesedine ulaşıldığı ve hala devam eden kurtarma çalışmalarıyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"03 Kasım 2014 sabah saatlerinde 158 Sahil Güvenlik ihbar hattına gelen yardım talebiyle, İstanbul Boğazı Kuzey çıkışı 2,5-3 millerde bir teknenin battığı ve denizde kurtarılmayı bekleyen şahıslar olduğu bilgisi alınmıştır. İhbar üzerine bölgeye çok yakın seyretmekte olan TCSG-74 gemisi ivedilikle bölgeye sevk edilmiş olup Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına ait 7 adet Sahil Güvenlik Botu, 1 helikopter ve 1 dalış timi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı 2 bot ve bölgede bulunan balıkçı tekneleri tarafından arama kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir.

Şu ana kadar yapılan çalışmalarda 5 kişi sağ olarak kurtarılmış, 4 kişinin cesedine ulaşılmış olup Sahil Güvenlik ve İstanbul AFAD tarafından Rumeli Feneri Balıkçı Barınağında bir irtibat noktası oluşturulmaktadır."

'BURADA DEHŞETİ YAŞIYORUZ'

Kurtarma çalışmalarına katılan Kaptan Ali Saruhan faciayı şu sözlerle anlattı.

Balıkçılar da kurtarma çalışmalarına katılıyor. Telsizlerden anonslar yapılıyor. Ölenlerin çoğu çocuklar. Rüzgar çok kötü etkiliyor. Tekne küçük bir tekne bildiğiniz sandal. İçine 40 kişi koymuşlar. Dehşeti görüyoruz. Denizde çocuk cesetleri görüyoruz. Çocuklardan birinin cenazesi gemimizde, sanırım Afrika kökenli. Burada dehşet yaşanıyor.