Kağıthane'de sabahın erken saatlerinde geldikleri mahallelerde motosikletleri çalan çete, vatandaşları adeta canından bezdirdi. Direksiyon kilitlerini kırarak saniyeler içinde motosikletleri çalan çete, güvenlik kamerasına yakalandı.

Kağıthane Harmantepe ve Çeliktepe mahallelerinde son zamanlarda yaşanan motosiklet hırsızlıkları vatandaşları adeta canından bezdirdi. Benzer olaylar, geçtiğimiz 13 Haziran günü saat 05.00 sıralarında yaşandı. 4 kişiden oluşan çete tarafından Harmantepe ve Çeliktepe mahallelerinden 2 adet motosiklet çalındı. Mahallelerin ara sokaklarında motosiklet ve kamyonetlerle dolaşan hırsızlar, gözlerine kestirdikleri motosikletleri direksiyonlarının kilitlerini kırarak saniyeler içerisinde çaldı. Her 2 motosikletin de aynı gün ve aynı saat içerisinde çalınması mahalleliyi ayağa kaldırdı. Çaldıkları bazı motosikletleri geldikleri kamyonete, bazılarını da düz kontak yaparak çalan şahıslar kayıplara karıştı. Yaşanan hırsızlık olayları ise güvenlik kamerasına an be an yansıdı.

Güvenlik kamerası görüntülerinde, motosiklet ile mahalle arasında gezen hırsızlar, etrafı kolaçan ettikten sonra park halindeki motosikletlere yaklaşıyor. Motosikletlerin direksiyon kilitlerini kıran şahıslar, düz kontak yaparak motosikletlere binerek gözden kayboluyor.

"1 GÜNDE 4-5 ADET MOTOSİKLET ÇALIYORLAR"

Motosikleti çalınan Okan Güner isimli vatandaş, "Gece saat 02.30 gibi gelerek motosikletimi park ettim. Sabah da motosikleti arkadaşıma verecektim ama baktım ki yerinde yok. Görüntülere baktığımda, 2 motosikletli geliyor. Daha sonra motosikletimle oynayarak direksiyonunu kırıyorlar. Yokuş aşağıya iterek götürüyorlar. Değeri ise 4 bin lira civarında, çalındıktan sonra polis merkezine gittim. Evraklarımı düzenledim ve çalıntı ihbarı verdim. Başka da yapacak bir şey yok. Büyük ihtimal çete, çünkü benden 15 dakika önce Çeliktepe'den de bir motosiklet çalmışlar. Onlar da polis merkezindeydi, kendileriyle görüştük. İfadelerimizi verdik ama 1 günde 4-5 tane motosiklet çalmışlar. Bunlar muhtemelen araçla gelerek motosikletleri topluyorlar ve gidiyorlar" dedi.

"MOTOSİKLETLER PARÇALANMADAN BULUNMASINI İSTİYORUZ"

Motosiklet hırsızlıklarının çoğaldığını ifade eden Güner, "Eksilme de oluyor. Çünkü semt küçük olduğu için çalınan motosikletin sahipleri arkadaşlarımız çıkıyor. Gün içerisinde 1-2 adeta motosiklet gidiyor ve bulunamıyor. Çalanlar kim belli de değil artık biz devletten yardım bekliyoruz. Alt mahallemizde ve bütün caddeler de neredeyse MOBESE kamerası var. Onlardan yardım istiyoruz. O yüzden motosiklet parçalanmadan bulunmasını istiyoruz. Çünkü büyük ihtimalle parçalıyor olabilirler" diye konuştu.