Sivil toplum örgütleri, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda dün gece meydana gelen terör olayını yazılı açıklama yaparak kınadı.

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği As Başkanı Ali Taşkın yaptığı yazılı açıklamada, “Bu alçakça ve hain saldırıyı lanetliyor ve kınıyoruz” dedi.

Ancak, lanetlemek ve kınamanın sorunu çözmediğini kaydeden Taşkın, “Bu kanlı eylemi ister PKK ister IŞİD üstlensin, patlatılan bütün bombalar, Türkiye’nin kör topal yürütmeye çalıştığı demokratik rejimi hedefliyor” dedi.

Taşkın açıklamasını, “Netice itibariyle nereden ve kimden gelirse gelsin terörü ve teröristleri lanetliyoruz. Türkiye’mizin başı sağ olsun. Şehitlere rahmet, yaralı soydaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz” diyerek bitirdi.

SÖNMEZLİLER OCAĞI: “TÜRK MİLLETİNİN ACISINI PAYLAŞIYORUZ”

Sönmezliler Ocağı Yönetim Kurulu adına bildiri yayımlayan Başkan Erden Esenyel ise,  “Türk Milleti’nin acısını paylaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Terörün çirkin yüzünü bir kez daha İstanbul’da gösterdiğine işaret eden Esenyel, bu saldırıdan tüm ülkenin ders çıkarması gerektiğini kaydetti.

“Anavatan Türkiye’nin sevinci bizim de sevincimiz, yası bizim de yasımızdır” diyen Esenyel, Türkiye’nin terörle mücadelesini daha kararlılıkla yürüteceğine inanç belirtti.

KIBRIS TÜRK EMEKLİLER DERNEĞİ: “KAN EMİCİ KATİLLERİ NEFRETLE LANETLİYORUZ”

Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Başkanı Mustafa Tolga da konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak, olayı kınadı.

“Kan emici katilleri nefretle lanetliyoruz” diyen Tolga, “Bu katillerin arkasında duranlar artık yok edilmeli ve bu vahşete son verilmelidir” ifadelerine yer verdi.

Tolga, saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.