İstanbul'da düzenlenen operasyonlar, polis kamerası tarafından görüntülendi. Operasyonlarda çok sayıda silah ele geçirildi.

Sarıyer'de bulunan ABD Başkonsolosluğu'na 10 Ağustosta düzenlenen silahlı saldırı gerçekleştiren ve yaralı olarak yakalanan zanlı Hatice Aşık, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaralı olarak yakalanan zanlıdan kalaşnikof marka silah ele geçirildi. Polis İstanbul genelinde düzenlenen saldırılar nedeniyle çeşitli yerlerde terör operasyonu düzenledi. Polis bu kapsamda 22 Ağustos'ta Sultanbeyli'de terör operasyonu düzenledi. Polis önceden belirlenen adreslere baskın düzenledi. Düzenlene baskında, 1 adet kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve 1 adet tabanca ile bu silahlara ait çok sayıda fişek, çok sayıda kurusıkı tabanca fişeği ile av tüfeği fişeği, 1 adet döner bıçağı olarak tabir edilen bıçak ve 1 adet teröristlerin kırsal alanda faaliyet gösterdikleri sırada giydiği kıyafet ele geçirildi. Operasyonda bir şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon anı ise polis kamerası tarafından kaydedildi.

Öte yandan, terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, eylemlerde kullanılmak üzere hazırladıkları 79 adet atıma hazır molotof kokteyli ve molotof kokteyl yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.