Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “Barış İçin Pedalla” projesi kapsamında bisikletle İstanbul’dan Girne’ye gelen Meriç Şehit’i kabul etti.

Girne Belediyesi basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Beylikdüzü’nden başlayıp Türkiye’de 150 ilçeden geçtikten sonra Girne’ye  ulaşan 29 yaşındaki Meriç Şehit, projeyi; bisikletin bir ulaşım aracı olduğuna dikkat çekmek ve kullanımını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirdi.

GÜNGÖRDÜ: “BİSİKLET SAĞLIKLI BİR YAŞAMIN PARÇASI”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, bisikletin bir ulaşım aracı olmasının yanı sıra sağlıklı yaşamın da bir parçası olduğunu belirterek, bisiklet kullanımını özendirmek için yapılan turun önemine dikkat çekti.

Güngördü, sporcu Meriç Şehit’i ülkede görmekten dolayı memnuniyetini dile getirerek, Şehit’e, projesinde başarılar diledi.

Güngördü, Meriç Şehit’e Girne kent haritası ve çeşitli hediyeler sundu.

1438678014.jpg

ŞEHİT: “BİSİKLET KULLANIMINI ÖZENDİRECEĞİM”

Meriç Şehit ise, yaklaşık 74 bin kilometre kat edeceği  “Barış için Pedalla Projesi”nde Türkiye’de 75 il, 187 ilçe ve yüzlerce köy dolaşacağını ifade etti.

Şehit, güzergahında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de olduğunu belirterek, “Hem bisiklet sporunu ve kullanımını özendireceğim, hem de bulduğum sponsorlar sayesinde okumak isteyen gençlere yardımcı olacağım” dedi.

1438677974.jpg