1 Kasım'da gerçekleştirilen 26. Dönem Milletvekili Seçiminin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mazbatası, vekaletini verdiği AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat tarafından alındı.

Konya Adliyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen mazbata törenine Konya Valisi Muammer Erol, 26. Dönem AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Hüsnüye Erdoğan, Ahmet Sorgun, Ziya Altunyaldız, Muhammet Uğur Kaleli, Leyla Şahin Usta, Mehmet Babaoğlu, Abdullah Ağralı, Halil Etyemez, Hacı Ahmet Özdemir ve Ömer Ünal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile AK Parti İl Başkanı Musa Arat ve protokol mensupları katıldı. Törende ilk olarak AK Parti Konya 1. Sıra Milletvekili olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mazbatası verildi. Başbakan Davutoğlu'nun mazbatasını AK Parti İl Başkanı Musa Arat alırken, salonda uzun süre alkışlandı. Daha sonra sırayla Konya Milletvekilleri mazbatalarını aldı. Milletvekilleri ve törene katılan davetliler daha sonra düzenlenen kokteyle katıldı.

"HAYIRLAR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ"

Törenin ardından Milletvekilleri ile birlikte Konya Adliyesi önünde açıklama yapan AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, "Bugün 1 Kasım'da yapılan seçimlerin sonrasında Sayın Başbakanımızın mazbatası ile beraber seçilmiş 12 milletvekilimizin mazbatasını aldık. Özellikle Sayın Başbakanımız başta olmak üzere üzere milletvekillerimize hayırlı olsun dileklerimizi sunmak istiyorum. İnşallah onlar hem Konya, hem ülkemiz adına hayırlı hizmeti Ankara'da yapacaklar. Konya'da da AK Parti ailesi olarak Sayın Başbakanın memleketinin sorumluluğuyla ve Mevlana şehir olmanın da hoşgörüsüyle beraber inşallah birlik, bütünlük ve daha da kenetlenerek bu dört yılı Konya'da beraber hizmet ederek geçireceğiz. Ben hem 1 Kasım'daki seçimlerin, hem de bugün aldığımız mazbataların Sayın Başbakanımıza ve Milletvekillerimize, Konya'mıza, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Musa Arat, 1 Kasım'da ortaya çıkan sonucun sevinçlerini çok arttırdığını ifade ederek, "7 Haziran'a göre bizi mutlu etti ama şu anda da karşı karşıya kalmış olduğumuz sorumluluğumuzun farkındayız. İnşallah gerek yereldeki AK Parti teşkilatı, gerekse Milletvekillerimizin Ankara'da sergileyeceği performansları buradan ve Ankara'dan iyi planlayacağız. Bu dört yılın çok çabuk geçeceğini düşünerek vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmek adına inşallah var gücümüzle çalışacağız. Ülkemize, milletimize ve Konya'mıza hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

İşte Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mazbatası