Halkın Sesi, milletvekillerinin Meclis’e katılım karnesini araştırdı. Cumhuriyet Meclisi’nin oturumlarına en çok CTP’li iki vekil Önder Sennaroğlu ve Ömer Kalyoncu’nun katıldığı ortaya çıktı. İki vekilin 9 ayda sadece bir devamsızlığı oldu.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ve DP-UG milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı ise Meclis toplantılarına mazeret bildirmeden katılmama konusunda rekor kırdı. Özgürgün ve Alanlı’nın 19 kez izinsiz şekilde Meclise gelmediği belirlendi.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ise 9 ayda 9 kez yurt dışı izni göstererek 24 kez Meclis toplantısında koltuğunu boş bıraktı. Başbakan Yorgancıoğlu’nun Meclise katılmadığı gün sayısı ise 3’te kaldı. Meclisin genç milletvekilleri ise, oturumlara devamlılıkları ile dikkat çekti.

Devamsızlıkta rekor Özgürgün’ün

Halkın Sesi, milletvekillerinin Meclis’e katılımını araştırdı.

Cumhuriyet Meclisi’nin oturumlarına en çok Önder Sennaroğlu ve Ömer Kalyoncu’nun katıldığı ortaya çıktı. İki vekilin 9 ayda sadece bir devamsızlığı var. Başbakanın Meclise katılmadığı gün sayısı ise 3.

Meclis toplantılarına mazeret bildirmeden en çok UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ve DP-UG milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı katılmadı. Özgürgün ve Alanlı’nın 19 kez izinsiz şekilde Meclise gelmediği belirlenirken, Hükümetin ortağı Serdar Denktaş ise 9 ayda 9 kez yurt dışı izni göstererek 24 kez Meclis toplantısında koltuğunu boş bıraktı.

Cumhuriyet Meclisi çalışmalarına, ilk kez seçilen yeni milletvekilleri daha yoğun katılırken, eski vekillerin Genel Kurul çalışmalarına katılmalarında esneklik olduğu görülüyor.

Halkın Sesi’nin, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nin web sayfasından derlediği bilgilere göre, 1 Ekim 2013 ile 30 Haziran 2014 tarihlerini kapsayan, 8. Dönem, 2. Yıl birleşiminde, 76 olağan, 3 de olağanüstü toplantı yapıldı.

Bu süre zarfındaki toplam 79 toplantının, bir toplantı hariç tamamına, Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu ile CTP Milletvekili Ömer Kalyoncu katıldı.

MAZARETSİZ EN FAZLA KATILMAYAN ÖZGÜRGÜN VE ALANLI

Meclis toplantılarına en fazla mazeretsiz katılanlar ise 19 toplantı ile ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile DP_UG milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı oldu.

Alanlı, 4 kez de izinli olarak Meclis toplantılarına katılmazken, toplamda, 76 toplantının 23’üne katılmadı.

Hüseyin Özgürgün’ün Meclis oturumlarına katılmadığı 19 toplantının tamamının izinsiz ve mazeretsiz olması dikkat çekiyor.

 Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da, 9’u yurtdışı görevi, 15’i mazeretsiz olmak üzere toplam 24 kez meclis çalışmalarına katılmadı.

SENNAROĞLU VE ULUÇAY, HÜKÜMETİN YÜZAKI

Hükümetin, Meclis toplantılarını neredeyse eksiksiz takip eden bakanları ise 1 eksikle Öder Sennaroğlu, 2 eksikle İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay.

Sennaroğlu, 79 toplantıdan sadece 1’ine, Uluçay da 2 toplantıya katılmadı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 2’si izinli, 9’u yurtdışı görevi olmak üzere toplam 11 kez oturumlara başkanlık edemedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun da Meclis performansı, hükümet ortağı Serdar Denktaş’ın aksine çok iyi.

Yorgancıoğlu, 79 toplantının sadece 3’üne katılmadı. Yorgancıoğlu, 1 kez yurtdışı görevi, 2 kez de mazeretsiz olmak üzere 3 kez Meclis’in Genel Kurulu oturumunda bulunmadı.

EN ÇOK YURTDIŞI GÖREVE ERTUĞRULOĞLU GİTTİ

UBP Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu, yurtdışı görevi nedeniyle Meclis toplantılarına en çok katılamayan milletvekili oldu.  

Ertuğruloğlu, yurtdışı görevleri nedeniyle 19 kez Meclis oturumunda bulunmazken, 6 kez de mazeretsiz olarak toplantılara katılmayarak, toplamda,  Meclis’in 25 toplantısından uzak kaldı.

Ertuğruloğlu, 25 toplantı ile Meclis toplantılarına en çok katılamayan milletvekili de oldu.

Meclisin genç milletvekilleri ise, oturumlara devamlılıkları ile dikkat çekiyor.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, 3’ü mazeretli, 16’sı yurtdışı görevi olmak üzere toplam 19 kez Meclis çalışmalarına katılamadı.

EN AZ DEVAMSIZLAR

Meclis’in1 ile 5 arasında toplantısına katılmayarak, en az devamsızlık yapan milletvekilleri; Önder Sennaroğlu, Ömer Kalyoncu, Asım Akansoy, Erkut Şahali, Biray Hamzaoğulları, Teberrüken Uluçay, Ergün Serdaroğlu, Tufan Erhurman, Özkan Yorgancıoğlu, Faiz Sucuoğlu, Özdemir Berova ve Mustafa Arabacıoğlu oldu.

Bu arada, Cumhuriyet Meclisi web sayfasının güncellemelerinin erken yapılmadığı da gözlerden kaçmıyor.

12-02-2015-10-12-76345100.jpg