Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını yerinde tespit etmek, incelemelerde bulunmak ve denetimler yapmak amacıyla günün erken saatlerinde hayvan çiftliklerine ziyaretler gerçekleştirdi.

Bakanlığa bağlı daire müdürlerinin eşlik ettiği toplam altı ekip, bu sabah saat 06.00 itibarıyla Vadili, Akıncılar, Gaziköy ve Meriç’teki hayvan çiftliklerini ziyaret etti. Ziyaretler sırasında, bir çiftlikte ithali yasak süt tozu tespit edilirken, bir üreticinin ise süte su kattığı saptandı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, polisle de irtibata geçilen olaylarla ilgili gerekli müeyyidelerin uygulanacağı ve benzeri ziyaretlerin ada genelinde sürdürüleceği ifade edildi.

SÜT TOZU TESPİT EDİLDİ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın hayvan üreticilerinin sorunlarını dinlemek, gözlemlemek ve incelemeler yapmak için Vadili, Akıncılar, Gaziköy ve Meriç’e bu sabah erken saatlerde gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında, Vadili köyünde M.Ş.M adlı üreticinin çiftliğinde ithali yasak süt tozu tespit edildi. Olayın derhal polise bildirilmesi sonucu, söz konusu üretici hakkında yasal işlem başlatıldı. Bunun yanında Paşaköy’de K.Ç. adlı çiftlikte üreticinin sütüne yüzde 7 oranında su kattığı tespit edildiği ve ilgili üreticiye SÜTEK tarafından yedi gün süreyle sütünün alınmaması yönünde ceza uygulanacağı kaydedildi. 

1465989850.jpg

SÜT İMALATHANELERİ DE DENETLENDİ

Öte yandan, ülkedeki hayvansal ürünlerin denetiminden sorumlu olan Veteriner Dairesi ekipleri, bugün yedi süt imalathanesinde denetimlerde bulundu.

Denetimlerde, gıda güvenliği ve sağlık açısından herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı belirtilerek, Bakanlığın, kaliteli üretim ve halka sağlıklı gıda sunulması sorumluluğundan hareketle, benzeri denetimler ve numune alımlarının artarak sürdürüleceği ve sonuçların kamuoyuyla paylaşılacağı kaydedildi.

“SEKTÖRE ZARAR VEREN ÜRETİCİLERE YAPTIRIM UYGULANMASINDA KARARLIYIZ”

Açıklamada, Bakanlığın sorumluluklarını yerine getiren üreticilerin her zaman yanında olduğu ifade edilerek, suiistimalde bulunan üreticilere taviz verilmeyeceği de belirtildi.

Bakanlığın, üretimin kaliteli bir şekilde sürdürülmesi ve gıda güvenliği açısından hassas olduğuna vurgu yapılarak, sektöre zarar veren faaliyetlerde bulunan üretici ve imalatçılara ciddi yaptırımların uygulanması konusunda kararlılık ifade edildi.