Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, göreve başlamasının ardından geçen bir yıllık sürede Lefkoşalılara “ne bulmadıklarını değil, bulduklarıyla ne yaptıklarını ve ne yapacaklarını” anlatmaya çalıştığını belirterek, “Bir yıl boyunca hem LTB’nin iç işleyişi, hem de Lefkoşalılara yönelik ödev ve yükümlüklerimizi hiç aklımızdan çıkarmadan icraatlar yaptık” dedi.

Harmancı, bir yılda önemli işler yaptıklarını ve birçok ilke imza attıklarını ifade ederek, Lefkoşa’yı geleceğe sevgiyle ve her rengi kucaklayarak taşıyacaklarını vurguladı.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, dün akşam Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da katıldığı LTB’nin 57. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında yapılan “Sanat Parkı” açılışında, göreve gelişinin ardından geçen 1 yıllık süreyi değerlendirdi ve icraatlarını anlattı.

“LTB ÜLKENİN EN KÖKLÜ VE KURUMSAL YAPISIDIR”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, 57. kuruluş yıldönümünü kutlayan LTB’nin, toplum yaşamında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, ülkenin en köklü ve kurumsal yapısı olarak toplumda birçok ilklere imza attığını kaydetti.

LTB’ye, kurulduğu günden bugüne kadar katkıda bulunan ve ileriye gitmesi için uğraş veren eski başkan ve belediye meclis üyelerine teşekkür eden Harmancı, “ilklerle dolu sayfaların en güzel yerlerini belediye başkanlığı döneminde imza atan” Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı, 57. yıl etkinliğinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını vurguladı.

Harmancı, Lefkoşalılar adına; LTB’ye katkı sağlayan Akıncı ve tüm eski belediye başkanlarına hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

1434539958.jpg

“ŞİKAYET DEĞİL, NE YAPTIĞIMIZ VE NELER YAPACAĞIMIZI ANLATTIK”

Göreve gelişinin birinci yılı dolayısıyla bir yıllık icraatlarını da değerlendiren Harmancı, “Bugüne kadar ne bulmadığımızı değil, bulduğumuzla ne yaptığımızı ve ne yapacağımızı konuşmaya, bunları Lefkoşalılara anlatmaya çalıştım” dedi.

Harmancı, bu bir yıl içerisinde hem LTB’nin iç işleyişi, hem de Lefkoşalılara yönelik ödev ve yükümlükleri olduğunu hiç akıldan çıkarmadan icraatlar yaptıklarını belirterek, önemli bazı hizmetleri ve projeleri vatandaşlarla paylaştı.

“1 YILDA ÖNEMLİ İŞLER YAPTIK, BİRÇOK İLKE İMZA ATTIK”

Harmancı, bir yılda önemli işler yaptıklarını ve birçok ilke imza attıklarını ifade ederek, temizlik hizmetlerinin gelişmesine katkı sağlayabilmek için 5 yeni iş aracı satın aldıklarını, kanalizasyon ihalelerinde 2 hattı tamamladıklarını, 2 hattın da inşasına başladıklarını ve bitirme noktasına getirdiklerini kaydetti.

Harmancı, “Asmaaltı Yayalaştırma Projesi’nin” tüm altyapısı ve üstyapısı için ihale kabullerini dün sonlandırdıklarını, içme suyu hattı yenileme için bu yıl içinde 1 milyon TL’lik ihaleye çıktıklarını belirtti.

SU DRENAJ PROBLEMLERİ

Su drenaj problemlerini giderebilmek için Mustafa Ruso Caddesi, Hamitköy Atatürk Caddesi ve Lefkoşa Atatürk Caddesi ihalelerini bitirdiklerini ve teslim aldıklarını, 2 yeni ihale hazırlığını tamamlama aşamasına getirdiklerini ifade eden Harmancı, 5 ana parkın yenilenmesiyle ilgili olarak da oyuncak gruplarını satın aldıklarını ve bugün itibarıyla ihaleyi kapattıklarını kaydetti.

Harmancı, uzun yıllardan sonra bölgesel temizliklerin tüm ana caddelere birlikte Lefkoşa’nın yüzde 50 ot temizliğini tamamladıklarını ve hızla yol almaya devam ettiklerini ifade etti.

Kadın Destek Merkezi’ni oluşturabilecek mekanlarının göreve geldiğinde olmadığını ancak artık bir mekana sahip olduklarını ifade eden Harmancı, Kadın Destek Merkezi’ni yeniden oluşturacaklarını kaydetti.

4 PERSONELE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ

“Engellemeyen Lefkoşa Birimi” oluşturduklarını, 4 personeli işaret dili lisanı eğitimlerine gönderdiklerini, randevulu toplu taşımacılığa başladıklarını ve engelli bireylere daha etkin hizmet alabilmesi için birçok çalışma gerçekleştirdiklerini anlattı.

LTB Başkanı Harmancı, bir şehrin kültür, sanat ve sporla kent kimliği kazandığını hiç akıllarından çıkarmadıklarını ve bunun için bir yıl içerisinde birçok etkinlikler düzenlediklerini ve düzenlemeye devam ettiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

1434539956.jpg

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ HİÇ UNUTMADAN YÜRÜMEYE ÇALIŞIYORUZ”

“Sosyal belediyeciliği hiç unutmadan yürümeye çalışıyoruz. Çocuk Hakları ve Mülteci Hakları Komisyonumuzla başka hiçbir belediyenin uğraşmadığı, önem göstermediği alanlarda çalışmalar başlattık.

2015 yılı içerisinde Çocuk ve Gençlik Meclislerinin oluşumu için düğmeye bastık. Lefkoşalıdan hiç kopmadık. 1 yılda 25 muhtarlığın tümünü bir kaç kez gezdik, 20’ye yakın bölge buluşmaları gerçekleştirdik.

Bugün açtığımız bu parkın ismini ‘Sanat Parkı’ koyduk. Biz burayı sanatçılarımızla şekillendireceğiz, bu parkı her gün ve hep birlikte geliştireceğiz.”

“LEFKOŞA’YI GELECEĞE SEVGİYLE VE HER RENGİ KUCAKLAYARAK TAŞIYACAĞIZ”

Harmancı, Lefkoşa’nın tek rengi ve tek kokusu olmadığını, Lefkoşa’nın; “renklerin iç içe geçtiği bir kent” olduğunu vurgulayarak, “Lefkoşa’yı geleceğe sevgiyle ve her rengi kucaklayarak taşıyacağız” dedi ve etkinliğe maddi, manevi katkı koyan herkese, tüm belediye meclis üyelerine ve çalışanlara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da konuşma yaptığı etkinlikte, konuşmalar işaret dili eğitmeni Mehmet Özgür Aktaş tarafından işaret diliyle de anlatıldı.