Duygu Alan

Lefkoşa’da dün bir sürücünün aracını kaldırıma park etmesi sonucu 12 yaşındaki bir çocuk ölümün eşiğinden döndü.

Ülkemizde anne ve babası ile birlikte turist olarak bulunan İran uyruklu 12 yaşındaki Bardia Favadar isimli çocuk, duyarsız bir sürücünün aracını kaldırıma park etmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında yaralandı.

Yaralanan çocuk hastaneye kaldırıldı

Olay Lefkoşa’da Gazeteci Kemal Aşık Caddesi’nde dün öğle saatlerine meydana geldi.

Polisten alınan bilgiye göre kaza, Bardia Favadar’ın anne ve babası ile birlikte kaldırımda yürüdüğü sırada kaldırım üzerine park edilen araçtan geçemeyip, yola inmesi o sırada şeridinde ilerleyen 61 yaşındaki Musa Alper Eroğlu yönetimindeki LU141 plakalı aracın sol yan dikiz aynasının Favadar’ın sağ koluna çarpması sonucu yaşandı.

Çarpmanın etkisi ile dengesini kaybeden çocuk yere düştü, sağ kolundan ve sağ ayağından hafif yaralandı.

Bardia Favadar, olay yerine giden “112 Acil Servis” ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken polis olay ile ilgili soruşturma başlattı.

img_0540s-(4)5454asdd.jpg

Duyarsız sürücüye tepki yağdı

Kazaya tanık olan vatandaşlar, LU141 plakalı araç sürücüsünün şeridinde ve hız sınırları dahilinde seyrettiğini söyledi.

Kazaya neden olan sürücünün asıl kaldırım üzerine aracını park ederek yayaların geçiş hakkını engelleyen sürücü olduğunu söyleyen vatandaşlar, aracını kaldırıma park eden sürücüye tepki yağdırdı.