Çiğdem AYDIN

Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan ilginç dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Kıbrıs’ta çalıştığı dönemlerde birçok suça karıştıktan sonra yurt dışına kaçan Seçil Toker isimli kadın, geçtiğimiz günlerde sahte kimlikle yeniden adaya dönüş yaptı. TIR içinde saklanarak giriş yaptığını söyleyen Seçil Toker, daha sonra İbrahim Oktaylar’a ait apartmanı ‘sahte vekaletname’ ile 210 bin Sterlin karşılığında Girne’de hastane çalıştıran Dr. Verda Tunçbilek’e sattı.

Paranın bir kısmını Türkiye’ye havale eden Seçil Toker, geriye kalanın bir kısmını ise Ziraat Bankası’nın Girne şubesinde hesap açarak oraya yatırdı. 

Paranın bir kısmını ise KKTC’deki suç ortağına verdiği öğrenildi. Soruşturma amaçlı 3 gündür poliste tutuklu bulunan zanlı dün ek süre talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Çiğdem Şen olarak geldi

Duruşmada zanlının 4 Haziran tarihinde Çiğdem Şen adına düzenlenmiş sahte kimlik ile ülkeye giriş yaptığı ve 9 Haziran tarihinde Türkiye’de hazırlanan İbrahim Oktaylar adına düzenlenen sahte vekaletname ile Girne’de Ilgaz Sokak üzerinde bulunan 6 dairelik apartmanı 210 bin sterlin karşılığında Verda Özkent Tunçbilek’e sattığı ve aynı gün tapu işlemlerini yaptırarak apartmanı Tunçbilek’in üzerine geçirdiği belirtildi. 

Girne’de sattı, Gazimağusa’da yakalandı

Polis, şikâyet üzerine 12 Haziran tarihinde Gazimağusa’da gözaltına alınan zanlının mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındığını ifade ederek, bu süre içerisinde zanlının görüşme yaptığı kişilerden ifadeler aldıklarını söyledi. Polis, zanlının aldığı 210 bin sterlin paranın bir kısmını Türkiye’ye havale ettiğini, bir kısmını ise Ziraat Bankası’ndaki hesabında tuttuğunu belirlediklerini ve hesaptaki parayı bloke ettiklerini söyledi.
 
KKTC’de suç ortakları var…
Zanlının polisteki ifadesinde ülkeye kaçak yollarla TIR içerisinde girdiğini öne sürdüğünü kaydeden polis,bu ifadenin çelişkili olduğunu vurguladı.
Polis,zanlının KKTC’de suç ortakları olduğuna inandıklarını ve bu yönde araştırma yürüttüklerini ifade etti. Türkiye’den getirilen vekâletname ile ilgili araştırma yaptıklarını kaydeden polis, noter ile temasa geçtiklerini, noterin vekâletnameyi doğruladığını ancak içeriğini doğrulamadığını söyledi.

2007’den beri aranıyor…
Polis, ayrıca zanlının 2007 yılında müstahdem tarafından sirkat ve sahtekârlıkla para temini suçlarından aranan şahıs ilan edildiğini belirtti. Polis, zanlının daha çok suç işlemiş olabileceğini belirterek, soruşturmanın devam ettiğini, zanlının serbest kalması halinde aranan emarelere ve alınacak ifadelere etki edebileceğini dile getirdi. Polis, zanlının 6 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.  Talebi değerlendiren mahkeme zanlının tutukluluk süresinin altı gün daha uzatılmasına karar verdi.