Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, "Ne zaman onlara güçlü bir Türkiye bırakırız işte o zaman üstümüze düşeni yapmışız demektir" dedi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, bayramın ikinci gününde Sivas Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katılmak üzere Ankara'dan kara yolu ile memleketi Sivas'a geldi. Tarihi Buruciye Medresesi'nde düzenlenen bayramlaşma programına Yılmaz'ın yanı sıra Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Meclis Başkanı Yılmaz burada yaptığı konuşmada, "Rabbim gösterdi ki son 30 günde Rabbimizin emrine itaat ettik, kul olduğumuzu ispat ettik. Ve ondan sonra da bize başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş olduğu için bayram yapıyoruz" dedi.

Yılmaz, Türkiye'nin geleceğinden kaygı duymaya gerek olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Eğer bu ülkeye inanırsan bu ülkenin insanlarına güvenirsen bu ülkenin geleceğinden kaygı duymaya gerek yok. İstiklal Marşı ruhunu idrak edersen, yine bu ülkenin geleceğinden kaygı duymaya gerek yok. Ne diyor "İstiklal Marşı'nda; Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, sönmeden yurdumuzun üstünde tüten en son ocak'. Tek bir ev kalıncaya kadar bu ülkede bayrak dalgalanacak. Bu ülke ebediyen bağımsız ve hür yaşayacak. Coğrafyamız kaderimizdir. Bu kaderden kurtulabilmek mümkün değildir, coğrafyayı değiştirmedikçe. Ama bin yıldır biz bu coğrafyaya sahip olabilmek için 7 düvele karşı mücadele ettik. Bugünde 7 düvele karşı mücadele ediyoruz. Ama bu mücadeleden başarıyla çıkmak şartı birlik beraberlik inşallah Sivaslı her dönemde birlik ve beraberliğini gösterdi. 77 milyon her dönemde birlik ve beraberliğini gösterdi. Bundan dolayı bu zor coğrafyada bin yıldır bir arada yaşıyoruz".

Bayramların birlik ve beraberliği arttırdığını söyleyen Yılmaz,"Bu bayramlar birliği ve beraberliği artırmanın, küskünlükleri unutmanın, kardeşlikleri güçlendirmenin bayramıdır. Muhakkak ki ibadetler tek başına olabilir. Ama bayram tek başına olmaz. Bayram eş dost hemşehri iledir. Mutlaka herkesle bayramlaşmak lazım, kırgınlıkları unutmak lazım küslükleri geride bırakmak lazım bu ülkeyi çok daha güçlü kılabilmek için birlik ve beraberliğimizi güçlendirmemiz lazım. İşte ne zaman bu ülkeyi güçlü bırakırsak hem şehit ve gazilerimize olan sorumluğumuzun gereğini yerine getirmiş oluruz. Hem de evlatlarımıza olan sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz. Ne zaman onlara güçlü bir Türkiye bırakırız işte o zaman üstümüze düşeni yapmışız demektir. İnşallah bir oldukça beraber oldukça geçmişte olduğu gibi 7 düvele karşı bundan sonraki vereceğimiz mücadelede birlik ve beraberlik içinde çıkacağız."diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yılmaz, Vali Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun ve diğer protokol üyeleri vatandaşlarla bayramlaştı.