Cumhurbaşkanı Akıncı, CNN Türk Dış Haber Müdür'ü Begüm Dönmez'e müzakerelerde gelinen noktayı anlattı. "Artık paradigma değişikliğine ihtiyaç var, süreç basına sızdırılan spekülasyonlarla zehirlenmesin" dedi. Sürecin farklı bir yöntemle hızlandırılabileceği önerisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 50 yıllık müzakere sürecinin 2016’da referandumla tamamlanması için önerdiği yeni formatın ilk ipuçlarını verdi.
“Önümüzdeki Haziran ve Temmuz aylarıyla birlikte çok kritik bir döneme giriyoruz. Farklı bir formatı deneyebiliriz, bizim önerimiz bu” diyen Akıncı, Rum basınında yer alan spekülasyonların süreci zehirlediğini belirtti. 

“Toplantılarda konuşulan, konuşulmayan, speküle edilen bir sürü haber Rum basınında yer alıyor. Bu süreci zehirliyor” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, 1-2 haftalık yeni bir müzakere yöntemi önerdi. 

Akıncı’nın yoğunlaştırılmış süreç diye tarif ettiği önerisi sonuç alıncaya kadar devam edecek 1-2 haftalık özel bir yöntem.

Akıncı bu yeni müzakere yöntemini şöyle tarif etti:

“Müzakerelerin başlayıp sonuç alıncaya kadar devam edeceği, bir-iki hafta yoğunlaştırılmış bir süreç öneriyoruz.” 

Cumhurbaşkanı Akıncı bu yeni yöntemin Kıbrıs içinde uygun bir yerde veya Kıbrıs dışında bir yerde de olabileceğini ifade etti.