Seçim hükümetinde yer alan HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, "Varto'da bu kabinede bulunmamdan dolayı beni özellikle lanetleyen telefonlar aldığımı söyledim" dedi.

Seçim hükümetinde yer alan HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca ve İzmir Milletvekili Müslüm Doğan istifa etti. İstifalarının ardından HDP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen HDP Kocaeli Milletvekili Konca ve İzmir Milletvekili Doğan istifa etme nedenlerini açıkladı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Konca, "Bakanlar Kurulu'nda yapılan görüşmede tartışma yaşandı mı?" sorusu üzerine şu cevabı verdi:

"Bakanlar Kurulu'nda biz istifa gerekçelerimizi çok özet olarak sunduk. Sayın Başbakan da kendi görüşlerini ortaya koydu. Bizim gerekçelerimizin doğru olmadığı noktasında beyanlarda bulundu. Biz de teşekkür ettik ve ayrıldık. Cizre'den başlayarak çektiğimiz sıkıntıyı, bakan olarak gittiğimizde karşılaştığımız muameleyi ve bunun kabul edilebilir olmadığını anlattık. Ben Vartoluyum. Varto'da cami ve cemevinin, mezarların bombalandığını, Varto'da bu kabinede bulunmamdan dolayı beni özellikle lanetleyen telefonlar aldığımı söyledim. Dolayısıyla istifa gerekçemiz, çatışmasızlık ortamının yaratılmaması ve bu koşullarda seçim güvenliğinin kesinlikle mümkün olmadığıdır."

"İçişleri Bakanı ile bir tartışmanız oldu mu?" sorusu üzerine ise Konca, "Cizre olayında İçişleri Bakanlığı ve Vali'nin krizi yönetemediğini, aslında o ölümlerin önlenebileceğini, bu konuda benim özellikle ısrarlı telefonlarıma rağmen çözüme yaklaşmamasının kabul edilebilir olmadığını beyan ettim. Kendisi de oradaki hendeklerden falan bahsetti" cevabını verdi.