BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, Abbas Sınay’ın istifasını kabul edip etmeme yönünde Meclis’te yapılan oylamanın anti-demokratik bir uygulama olduğunu, bunun hem Sınay’ın hem de halkın iradesine karşı saygısızlık olduğunu savundu.

Meclis’teki milletvekillerinin sistemden “menfaat” sağladığını iddia eden Korkmazhan, Sınay’ın istifasının reddedilmesinin ardında yatan nedenin “milletvekillerinin menfaatlerinin tehlikeye düşmesi” olduğunu ileri sürdü.

Milletvekillerinin çıkarlarına ters düştüğünde gerekçelerini halk ile paylaşmadan istifa ettiğini veya başka bir partiye transfer olabildiğini savunan Korkmazhan, milletvekillerinin “halkın iradesini pazarlık kozu olarak” kullanabildiğini ileri sürdü.

Korkmazhan, Abbas Sınay’a neden istifa ettiğini ve istifasını partisinin neden kabul etmediğini halka açıklama çağrısında bulundu.

Milletvekillerinin hem milletvekilliği hem de ikinci bir iş yapmalarının kabul edilemez olduğunu kaydeden BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, “Biran önce gereken yasal düzenlemelerin yapılmasını ve milletvekillerinin ikinci iş yapmasının da yasaklanmasını talep ediyoruz” dedi.