Lefkoşa’da 7 Haziran 2012 tarihinde Şerife Beykan’a ait işyerinin kurşunlanması olayı ile ilgili Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık Erdal Küpeli 7 davadan suçu bulunup mahkûm edildi.

Evrim Kamalı

KARAR OYBİRLİĞİ İLE VERİLDİ

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı okuyan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, işyeri kurşunlanan Şerife Beykan’ın olaydan önce sanık Küpeli’yi 1 milyon 375 bin TL tutarında karşılıksız çekten dolayı polise şikayet ettiğini, “sanık hakkında bu nedenden dolayı dava açıldığı ancak poliçeler yasasının değişmesinden dolayı davanın geri çekildiğini söyledi. Esendağlı, kurşunlama olayından bir gün önce ise bir numaradan Şerife Beykan ile oğlu Mert Beykan’ın arandığını, bir şahsın, “Madem Erdal Küpeli’yi şikayet ettiniz, sonuçlarına katlanacaksınız” şeklinde tehdit ettiğini ve bir gün sonrada kurşunlama olayının olduğunu belirtti. Esendağlı, bu hususları değerlendirdiklerinde sanığın Şerife Beykan’ı korkutmak istemesinde bir neden olduğuna kanaat getirdiklerini ifade etti.

DAVA İSPATLANDI

Esendağlı, tanıkların ifadelerini ve emareleri değerlendirdiklerini, sanığın olay günü saat 01.00 sıralarında Meksico isimli gece kulübünden ayrıldığını,Güzelyurt’ta gittiğini, orada kanunsuz bir fiil işledikten sonra Lefkoşa’ya dönüp Şerife Beykan’ın işyerine silahlı saldırı düzenlediğine dair iddia makamının davasını ispatladıkları sonucuna vardıklarını söyldi. Esendağlı, sanığın yargılandığı 7 davadan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.

İddia makamı sanık aleyhine getirilen Güzelyurt’ta meydana gelen kurşunlanma olayı ile ilgili davanın geri çekildiğini, sanık avukatı ile görüşüp Güzelyurt’taki davanın verilecek karar altında değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini görüşmek istediğini belirtti.

Sanık avukatı ise Güzelyurt’taki davanın Lefkoşa’daki dava altında değerlendirilmesi ile ilgili müvekkili ile görüşmek istediğini belirterek mahkemeden süre talep etti. Başkan Ömer Güran, davanın ceza kararını açıklamak üzere duruşmayı 22 Mayıs tarihine erteledi.

TOPLAM 4 KEZ ATEŞ AÇTI

Lefkoşa ile Güzelyurt’ta aynı gün ve aynı tarihte Tülay Durakan’a ait diş kliniğinin kapısına bir el, Ahmet Tömay’ın balkon duvarına 2 el, bahçe giriş kapısına 1 el olmak üzere toplam 4 kez ateş edilmiş, ardından saldırganlar Lefkoşa’ya gelerek Gönyeli Yenikent’te Şerife Beykan’a ait Beauty Line Hair Club isimli güzellik salonuna aynı tabanca ile vitrin camı ve beton zemine 1 el ateş etmişti. Olayın ardından suçla bağlantılı Erdal Küpeli, Hüseyin Kasapoğlu ve İsa Küpeli tutuklanmıştı. Üç sanığın organize hareket ederek bu eylemleri gerçekleştirdikleri tespit edilmişti.