Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in Avrupa Parlamentosu'nda gerçekleştirdiği konuşması, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in maskesini takan İtalyan Milletvekili Gianluca Buonanno tarafından bölündü.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Fransa'nın Strazburg kentindeki Avrupa Parlamentosu'nda gerçekleştirdiği konuşması İtalyan Milletvekili Gianluca Buonanno tarafından ilginç bir şekilde bölündü. Juncker'in konuşmasını bir süre yüzünde Almanya Başbakanı Angela Merkel'in fotoğrafının bulunduğu maske ile dinleyen İtalyan milletvekili, daha sonra Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz tarafından fark edildi. İtalyan milletvekili Schulz'ın yerine oturması yönünde yaptığı uyarıya rağmen yerinden kalkarak kürsüde konuşan Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker'e yaklaştı. Parlamentoda bulunan milletvekillerinin şaşkın bakışları ve kaçamak gülümsemeleri eşliğinde Juncker'in yanına gelen Gianluca Buonanno, Jean-Claude Juncker'in elini sıkarak yerine döndü.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Parlamentoda yaşanan bu anları ciddi bir ifade ile takip ederken, İtalyan milletvekilinin bu hareketi sırasında şaşkınlığını gizleyemeyen Juncker ise ara verdiği konuşmasına kaldığı yerden devam etti.

NEDEN YAPTIĞI BİLİNMİYOR

İtalyan milletvekili Gianluca Buonanno'nun neden böyle bir davranışta bulunduğu henüz netlik kazanmazken, Buonanno Pazartesi günü de yüzünde Merkel maskesinin bulunduğu, "Merkel: Suriyeli sığınmacılar bizim için, Afrikalı mülteciler ise İtalya için" yazılı tişörtünün bulunduğu fotoğrafı "Merkel bugün yanımda ama Strazburg'da da benimle olacak" yorumu ile paylaşmıştı.

İtalyan vekilden Merkel maskeli protesto