Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, yarın başlayacak olan ITB Berlin Turizm Fuarı’na katılmak üzere adadan ayrıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sucuoğlu, 5 gün sürecek fuar için yaklaşık 1 aydır ön hazırlık çalışması yapıldığını söyleyerek, fuarın ülke turizmi açısından çok önem arz ettiğini ifade etti.

Almanya turizm pazarının önemli bir pazar olduğunu kaydeden Sucuoğlu, dünyanın en büyük turizm fuarı olan ITB Berlin Turizm Fuarı’nda bakanlık ve sektör temsilcileriyle geniş çaplı bir ekiple katılacaklarını belirtti.

Sucuoğlu, “Türkiye pazarından sonra adamıza en çok turistin geldiği ülke olan Almanya bizim için çok önemli bir destinasyondur. Dolayısıyla eldeki tüm imkanlarla bir aydır ön hazırlığını yaptığımız ITB Berlin Fuarı’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti standının İstanbul’da olduğu gibi büyük ilgi görmesini bekliyoruz” dedi.

Faiz Sucuoğlu, turizmcilerin Almanya’daki tur operatörleri ve acentelerle görüşme ve anlaşma yapma imkanı bulacakları bu fuarı çok önemsediklerini kaydetti.

Sucuoğlu, “Turizm Bakanlığı olarak paydaşlarınıza bu imkanı vermek ve ülkemizi Almanya da en iyi şekilde temsil etmek için hazırlıklarımızı bitirmiş bulunmaktayız. 5 gün sürecek olan dünyanın en büyük turizm fuarında en etkin şekilde verim almayı amaçlıyoruz ” dedi.