Cezayir uyruklu yankesici önce güvenlik kameralarına, ardından güven timlerine yakalandı. Alışveriş merkezleri ve kafeteryaları mekan seçen yankesicinin ceketini kullanarak hırsızlık yapması dikkat çekti.

Fatih'te müşteri gibi girdiği kafeteryalarda yankesicilik yapan Cezayir uyruklu yankesici, son işinde yakayı ele verdi. Şikayetler üzerine inceleme başlatan Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. Şüphelinin eşkalini tespit eden ekipler, yankesicinin yakalanması için yakın takip başlattı. Fatih'te bir alışveriş merkezine girdiği tespit edilen 38 yaşındaki Cezayirli F.B. gözaltına alındı. Şüphelinin aynı gün içerisinde alışveriş merkezinde yine yankesicilik yaptığı belirlendi.

CEKETLİ İTHAL YANKESİCİ KAMERALARA YAKALANDI

Şüphelinin emniyette yapılan sorgusu ve tespitler sonucu üç ayrı yankesicilik olayı aydınlatıldı. Şüphelinin Fatih'te 24 Nisan 2015'te bir restoranda çanta içerisinden 200 dolar ve cüzdan çalınması, 25 Mayıs 2015'te yine bir restoranda 2 bin 500 dolar, kredi kartları ve çeşitli kartların bulunduğu çantanın çalınması ve son olarak Şişli'de 4 Eylül 2015 tarihinde bir restoranda 1 adet cep telefonunun çalınması olaylarını gerçekleştirdiği tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen F.B.'nin tutuklandığı bildirildi.