Devrim Demir

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis ekiplerinin Yuliya Yachshenko aleyhine başlattığı soruşturma tamamlandı. Yapılan operasyonda ekili 30 adet ve kurutulmuş hintkeneviri ele geçirilirken, Yuliya Yachshenko aleyhine 2 gün tutukluluk alınmıştı.

Yachshenko teminat talebiyle dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının yabancı uyruklu olduğuna dikkati çekerek, ileride davalarında hazır bulunmasını sağlamak için 45 günü geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Suçunu itiraf etti

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz,  alınan bir bilgi üzerine Karakum’da Mavi Plaj Sokak, No: 18’de oturan Yuliya Yachshenko’nun evinde mahkeme emri ile arama gerçekleştirdiklerini anlattı.

Cemal Ramiz,  evde yapılan aramada, boyları 2 cm ile 30 cm arasında değişen toplam 30 kök hintkeneviri, iki adet kurutulmuş hintkeneviri ve beyaz renk kâğıda sarılı 10 miligram hintkeneviri ele geçirdiklerini söyledi.

Soruşturmayı yürüten polis memuru Cemal Ramiz, alınan 2 günlük sürede zanlının suçunu itiraf ettiğini kaydetti.

Ramiz, zanlı hakkında soruşturmanın tamamlandığını belirterek ileride yargılanmak üzere cezaevine gönderilmesi talebinde bulundu.