Türkevi’nde sıcak bir havada geçen toplantının başında basının görüntü almasına izin verildi. görüşmede, KKTC New York Temsilcisi Mehmet Dana, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ ile 3. Sekreter Yasa Yeşilada da hazır bulundu. Medeni, göreve atanmasının ardından Eroğlu ile ilk kez bir araya geldi. 

Toplantının ardından basının sorularını yanıtlayan İTT Genel Sekreteri Medeni, Cumhurbaşkanı Eroğlu ile görüşme yapmanın kendisi için bir ayrıcalık olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun görüşlerini büyük bir dikkatle dinlediğini, Kıbrıs sorununu tarihi açıdan da değerlendirdiklerini ifade etti.

KKTC Cumhurbaşkanı ve yönetimiyle yakından çalışacaklarını vurgulayan Medeni, İTT ve KKTC arasında işbirliğini güçlendirmek istediklerini özellikle eğitim, bilim ve teknoloji alanlarında işbirliğine önem verdiklerini söyledi . ‘’İİT’nin Turizm ya da Eğitim Bakanları toplantısının birisini de gelecekte Kuzey Kıbrıs’ta yapmayı planlıyoruz’’ diye konuşan Medeni, KKTC ile siyasi açıdan da yakınen koordinasyon içinde olacaklarını kaydetti. ‘’İTT, KKTC’nin haklı davasını desteklemek için elinden geleni yapacaktır’’ dedi.

Medeni, bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Eroğlu ile ilk kez biraraya geldiklerini söyledi. KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun İTT’nin daha önceki Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile birçok kez biraraya geldiklerin hatırlatan Medeni, bu görüşmenin de KKTC ile İTT arasında devam eden ilişkinin bir parçası olduğuna işaret etti. İzolasyonlar konusunun gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine ise Medeni, Kıbrıs sorununu pek çok açıdan ele aldıklarını belirterek ‘’İTT, Kuzey Kıbrıs’ın yanında olacaktır’’ dedi.