Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin Vakıflar Haftası kutlamaları kapsamında düzenlediği İyilik Festivali bugün yapıldı.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre, etkinlik tarihi Selimiye Meydanı’nda yer aldı.

Açıklamada şöyle denildi:

“İnsanların en değerlisi, insanları seven ve onlara faydalı olandır”, “Karşılık beklemeden iyilik yap” sloganları ile 445 yıldır faaliyetlerini sürdüren Kıbrıs Vakıflar İdaresi, ilk kez, Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında “İyilik Festivali” düzenledi. Vakıfların kuruluşunun 445. ve EVKAF’ın İngilizler’den Kıbrıs Türk Toplumu’na devrinin 60. yıldönümünü kutlama etkinliği kapsamında düzenlenen İyilik Festivali, yoğun katılım ile Lefkoşa’da Selimiye Meydanı’nda gerçekleştirildi.

1460824198.jpg

Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, toplumda iyiliği yaymayı, vakıf ruhunun canlanmasını ve dayanışmanın artmasını hedeflediklerini belirtti.

Halka ücretsiz yiyecek içecek ikramların yapıldığı etkinlikte, özellikle çocuklar keyifli saatler geçirdi, büyükler de stant kuran vakıf ve derneklerden yardım karşılığı birçok ürün satın aldı, müzik dinledi. Yapılan konuşmalarda, iyilik yapmanın önemi, vakıf ruhu ve dayanışmanın önemi anlatıldı.

Saat 15.00 sıralarında başlayan etkinlikte, gün boyu birçok katılımcıyla konuklara güzel saatler yaşattı.

İyilik Festivali’nde, Barış İçin Dayanışma Vakfı, Çatom Kooperatifi, Halk Sanatları Vakfı, KEMA Vakfı, Kanser Araştırma Vakfı, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar Vakfı, Kıbrıs Deniz Araştırmaları Vakfı, Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı, Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı, Özel Eğitim Vakfı, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü de standlarıyla yer aldı.

Çocuklar için düzenlenen yüz boyama, oyun balonu, Ebru sanatı, seramik, yiyecek ve dondurma köşeleri gibi birçok bölüm etkinlikte yoğun ilgi gördü.

1460825226.jpg

1460825237.jpg

1460825264.jpg

1460825583.jpg

1460825600.jpg