Vakıflar bünyesinde, farklı okulların öğrencilerinden gönüllülük esasıyla oluşturulan “İyilik Gönüllüleri” üyeleri, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter ve vakıf yöneticileriyle İkinci Bahar Huzur Evi’ni, Samanbahçe sakinlerini ve Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde bulunan hayvan barınağını ziyaret etti.

Vakıflar İdaresi’nden yapılan açıklamaya göre, heyet, İkinci Bahar Huzur Evi’nde kalan yaşlı vatandaşlar ve Samanbahçe sakinleriyle sohbet ederek, ihtiyaçlarını ve hatırlarını soran ekip, çeşitli yardımlarda bulundu. Hayvan barınağındaki hayvanlar için de yiyecek yardımı yapıldı.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, Vakıflar’ın 445 yıldır ayakta olduğuna vurgu yaparak, karşılık beklemeden iyilik yapmayı anlatmanın ve yaymanın Vakıflar İdaresi olarak görevleri olduğunu söyledi.

Bu tür etkinlikler düzenlemekten mutlu olduklarını ifade eden Benter, Vakıflar’ın yeniden yapılandırılması projesi kapsamında, hayırseverliğin toplumda yayılmasına önem verdiklerini kaydetti. Benter, “Bugün görüyorum ki burada bulunan 15 iyilik gönüllüsü çocuğumuzla bunu başarma yolunda ilerliyoruz. Dileğimiz adadaki her ferdin bir gün iyilik gönüllüsü olması” dedi.

“İyilik Gönüllüsü” gençler de, Vakıflar’ın desteği ile her hafta bir etkinlik düzenlemek istediklerini belirtti.

1458830317.jpg

1458830318.jpg