Böbrek yetmezliği nedeniyle 89 yaşında hayatını kaybeden ressam ve gazeteci-yazar Fikret Otyam'ın cenazesi, 11 Ağustos Salı günü Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bulunan "İz Bırakan Aydınlar Gömütlüğü"ne defnedilecek.

Tedavi gördüğü hastanede böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Otyam için ilk tören bugün saat 17.00'da Antalya Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfını Cem Evi'nde gerçekleştirilecek. Buradaki törenin ardından sanatçının cenazesi Ankara'ya götürülecek ve 11 Ağustos Salı günü saat 12.30'da Çankaya Kültür Merkez'inde bir tören gerçekleştirilecek.

Otyam'ın vasiyeti üzerine cenazesi buradan karayolu ile Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine getirilecek ve aynı gün akşam saat 17.00 Çilehane'de yapılacak törenin ardından İz Bırakan Aydınlar Gömütlüğü'ne defnedilecek.

Hacıbektaş ilçesindeki tören için hazırlıkların sürdüğünü kaydeden Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, "Gazeteciliğin, ressamlığın ve aydınlanmacılığın koca çınarı Fikret Otyam hakka yürüdü. Tüm ulusumuzun başı sağ olsun, ışıklar içinde kalsın" dedi.