Rahme Çiftçioğlu

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Devlet Laboratuvarı’nda 22 Aralık 2016’da çıkan yangına ilişkin meclis araştırması açılmasıyla ilgili iki ayrı önergenin ön görüşmesini yaparak önergeleri onayladı.

İZBUL: “ÇEVRE AÇISINDAN İÇLER ACISI DURUMDAYIZ”

CTP milletvekili Salih İzbul, Devlet Laboratuvarı ile ilgili yapılan konuşmalara işaret ederek, “Arpalarla, buğdaylar, elmalarla armutlar birine karıştı” değerlendirmesi yaptı.

Ülkede çevre felaketleri yaşandığını, böyle giderse yaşanmaya da devam edeceğini söyleyen İzbul, “Devlet Laboratuvarı konusunda hem Meclis’te konuştuk, hem de basına demeç verdik. Biz ahlak dışı bir muhalefet yapmıyoruz. Bu felaketin üzerine gitmemiz gerektiği gibi mi gittik, onu soruyoruz. Önemli olan bu.Biz bu olayın hafife alınmasını kabul edemiyoruz. Suçlu aramıyoruz” şeklinde konuştu.

Yangın sonrasında gerekli hassasiyetin gösterilmediğini savunan İzbul, “Umarım bu bir örnek olur ve bu konularda daha ciddi tedbir alırız. Çevrecilik festivaller değil. Çevre açısından içler acısı durumdayız. Yasal mevzuatlar yeterli değil. Ada olmamız da bir dezavantaj. Bu araştırmanın sağlayacağı en büyük katkı da bu. Bu konuda çıkarılacak bir ders” dedi.

Konuşmaların ardından önergelerin öngörüşmesi tamamlandı. Önergelerin açılması vekillerin onayına sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi.