Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan İzbul, ziyarette ilk olarak, Merkez’de Çocuk Onkolojisi Servisi olarak düşünülen bölümü gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

Çocuk Onkoloji Servisi’nin yeni binaya taşınması yönünde var olan teknik sıkıntıların giderilmesi yönünde Bakanlığın hummalı bir çalışma yürüttüğünü söyleyen Bakan İzbul, “Çocuk onkoloji hastalarımızın yeni binaya taşınmaması yönünde bir düşüncemiz asla olmamıştır. Ancak, geceleri nöbet hizmetlerinin yürütülmesine yönelik bazı sıkıntılarımız var. Bu konuda kısa bir süre zarfında gereken önlemleri alıp, çocuk onkoloji servisimizi de yeni binaya taşıyacağız” dedi.

“ÇOCUK ONKOLOJİ SERVİSİ OLARAK DÜŞÜNÜLEN BÖLÜM İÇİN GEREKEN HER TÜRLÜ TEKNİK DÜZENLEME YAPILIYOR…”

Sağlık Bakanı Salih İzbul, Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Katayon Kobat, Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert, Nalbantoğlu Hastanesi Başhekimi Ersan Berksel, Çocuk Onkoloji Servisi Sorumlu Hekimi Dilek Birgen, Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhemşiresi Fatma Savaşkan ve inşaatı yürüten firma temsilcileriyle birlikte gezdiği Çocuk Onkoloji Servisi olarak düşünülen bölümde, yürütülen çalışmaları inceledi.

Merkezde, çocuk onkoloji servisi için gereken her türlü teknik altyapı düzenlemesinin yapıldığını dile getiren Bakan İzbul, çocuk onkoloji hastalarının en çağdaş koşullarda, en iyi sağlık hizmetini almaları için çalıştıklarını kaydetti.

Ziyarette, Onkoloji Merkezi için yapılan elektrik trafosu hakkında da bilgi alan Bakan İzbul, oluşturulan yeni elektrik trafosunun hem Onkoloji Merkezi’ne, hem Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne, hem de Diyabet ve Thalassaemia Merkezi’ne hizmet vereceğini söyledi.